First and foremost, trebuie să anunț că am restanțe pentru că nu am îndeplinit criteriul de bază pentru a intra în examen: prezența la cursuri și seminarii 🙂 Am preferat să merg în alte locuri sau să rămân la birou peste program de prea multi ori, astfel încât nu am reușit să îndeplinesc condițiile maxime. Oh well 🙂

Faptul că lucrez nu a fost vreodată o scuză pentru lipsa mea de la școală, nu este fair față de colegi și profesori să cer clemență pe criteriul ăsta, mai ales că am angajatori foarte înțelegători cu acest aspect, după cum am mai scris. Numai că faptul că lucrez a fost o scuză pentu mintea mea că e mult mai important și mai urgent să stau la birou decât să pierd niște timp la cursuri (despre asta într-un alt articol).

Cu toate astea, sunt una dintre naivii care cred încă în procesul educațional și încerc să fac un masterat pentru dezvoltarea mea personală și profesională, nu de dragul de a avea o diplomă în plus. Așa că trag de mine să termin acest masterat.

La restanțele de zilele astea am întâlnit colegi care aveau aceeași problemă ca mine – numărul insuficient de prezențe. Cum a fost la unul dintre examene? Am primit întrebări din lucruri discutate la ora, care nu apăreau și în suportul de curs. Păi e ok așa când știi ce studenți ți-au venit la restanță?

Apoi, dacă oamenii ăia nu ți-au venit la curs, nu prea poți să ai aceleași reguli pentru ei – de genul prezentări de proiecte – pentru că ai decis să-i evaluezi pe toți o singură dată, în 2h. Poți să le dai mai multe proiecte sau mai multă bibliografie, lucruri care să presupună mai mult timp de pregătire din partea lor, dacă tot nu ți-au venit la curs. Metode sunt suficiente, numai să le comunici. Da, n-ar strica să răspunzi complet la emails.

În cele din urmă, nu lăsa studenții și la restanță să-ți intre la reexaminare doar să mai plătească ceva în plus, că nu suntem la privat, unde să fim obișnuiți să plătim pentru orice. Dup-aia am putea avea și noi pretenții de clienți și sunt atâââtea momente când învățământul nu e centrat pe student, că treaba va fi instant fail.

Gata, mă întorc la învățat. Revin în câteva zile cu un articol despre studenții angajați 🙂

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.