Vorbeam de dimineață cu o prietenă despre cămăși, că nu mai găsim unele cu un croi bun și material de calitate. Și așa am ajuns să am o dezbatere în minte despre cum ne îmbrăcăm în perioada asta. O las aici că poate mai rumegă cineva la asta și schimbăm idei.

Știți că „înainte” oamenii se îmbrăcau la costum când mergeau la muncă, erau mai aranjați, mai dichisiți.

Apoi a venit vremea companiilor de tehnologie, iar îmbrăcatul elegant la muncă a devenit ușor demodat. Sau prezent doar în anumite domenii.

Presar deasupra niște tendințe de loungewear, din cauza doamnei Pandemie, și efortless chic este direcția generală pentru cum se îmbracă toată lumea. Nu putem zice chiar că ieșim în pijamale din casă, că judecăm din altă perspectivă persoanele care ies în halat la magazin.

Vai, ce elegantă ești azi. Ai interviu?

De ce trebuie să te aranjezi pentru muncă? Să pretinzi că ești altcineva și să te îmbraci elegant? Mai bine în adidași și tricou.

Dar să știi că poți să înjuri, nu deranjează pe nimeni

Eleganța are mai multe forme, exprimare verbală, prin gesturi, prin haine.

Ce facem când cine sunt eu nu înseamnă sneakerși și nu mă simt „autentic” așa? Când mă simt bine că mă aranjez puțin. Când pot să nu înjur, dacă nu e o situație care chiar cere descărcat nervi.

E clar o chestiune de tendințe, nu de bani, când niște sneakerși Nike costă la fel de mult ca niște tocuri Musette.

Unde vreau să ajung cu asta?

Data viitoare când îți vine să zici „ia uite-l și pe ăsta cum e îmbrăcat”, stai puțin și gândește-te de unde-ți vine gândul ăsta și dacă ai vreo prejudecată ascunsă.

Și lasă oamenii să se îmbrace așa cum vor ei. De asta-mi place mie Bucureștiul, că poți fi cine vrei tu, să te îmbraci cum vrei, că nimeni nu te judecă. Până când o fac, bineînțeles:)

Dacă te vezi drept o prințesă (niciodată contesă!) în povestea vieții tale, fă-o. Dacă vrei să te iei în serios cu hainele și cu exprimarea, continuă să faci asta.

Iar dacă ți se pare o irosire a energiei să-ți bați capul cu hainele, foarte bine. Folosește energia economisită la ceva bun pentru Pământ.

Share Button
Categories: Diverse

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.