Tot era în trending pe YouTube o secvență de la Chefi la Cuțite unde apar un personaj cu nume cunoscut dintr-o altă viață, când stăteam la televizor. O văd și-mi zic ce naiba s-a întâmplat cu asta?! Caut pe Instagram, văd colaborări cu clinici de înfrumusețare, care au schimbat fețele și altor vedetuțe de pe la noi. Chiar se poartă chestiile astea?

Întâmplarea asta mi-a amintit de o carte pe care am citit-o recent, Magia fetelor Belles, unde niște fete cu har sunt crescute pentru a înfrumuseța oamenii gris – pe cei care-și permit, sigur. Într-o poveste puțin mai fantastică decât o ilustrez eu, există trenduri pentru materiale și rochii, dar și pentru talie, tip de păr, culoarea ochilor. Dacă ești prințesă, îți schimbi înfățișarea cu totul de câteva ori pe zi. Și nu, nu e vorba de showul Deliei aici 😅 Numai că de la prea multe schimbări, prea agresive sau prea rapide, corpul nu rezistă nici în lumea aceasta magică și cedează.

Cam așa și-n lumea noastră. Dacă mă pui pe mine lângă o serie de fete upgradate manual, o să fiu cea mai urâtă și neîngrijită din lume, chiar dacă arăt normal. Sunt una dintre fatele gris din carte. Numai că acolo sunt niște limite impuse de regat pentru ce poți face sau de câte ori, aici cine poate pune niște limite pentru ca fetele alea să nu-și mai îmbuibe fața și corpul cu mizerii, care apar apoi ca modele pentru toate țara?

Photo by ian dooley on Unsplash
Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.