Am observat că sunt destul de multe persoane care ajung pe acest blog după ce caută informații despre Facultatea de Limbi și Literaturi Străine de la Universitatea din București, lucru care nu face decât să mă bucure după câte articole am scris în cei 3 ani de licență.

Recomand FLLS pentru că m-a format ca adult. Experiența studenției a fost completată de experiența de voluntariat la ASLS, deci nu aș putea vreodată regreta că am ales să fac Limbi Străine. Poate că aș fi vrut să studiez și alte limbi, dar asta este deja o altă discuție.


Poți descoperi ce au făcut alți absolvenți de FLLS în podcastul meu, Încotro?. Îl găsești pe youtube, spotify și pe majoritatea platformelor de streaming audio.


Ce poți face cu facultatea de limbi străine? Absolut ce vrei 🙂 Numai că trebuie să fii cu adevărat bun pe limba aia străină – chiar dacă ar fi doar engleza, pe care o știe toată lumea. Sunt destui care pică chiar și testul de limbă pentru engleză la interviul de job, deși nu se așteaptă.

Mai jos este o listă cu articole, în ordine oarecum cronologică, poate îi ajută pe posibilii viitori studenți la Limbi Străine să-și facă o părere despre experiența la FLLS. Iar pentru întrebări, nu ezitați să folosiți căsuța de mai jos 🙂

Pentru admiterea la engleză vă recomand această carte, realizată de 2 dintre cele mai tari profesoare de la FLLS, o puteți consulta gratuit.

Cu limbi străine în gură
După o săptămână
După un semestru de facultate
De ce FLLS și de ce rusă?
Unde să te duci la facultate
Ce trebuie să știi dacă vrei să dai la limbi străine
La FLLS nu dai banu’ să treci anu’
Pici de 3 ori la aceeași materie, ești exmatriculat!
Ești student, învață!
Câteva lucruri care mi-au plăcut la Limbi Străine
Ce să faci Înainte să dai la Limbi Străine

Share Button

10 Comments

Beatrice · January 22, 2019 at 7:04 pm

Buna! Am citit articolul din dorinta de a afla mai multe despre aceasta facultate. Am o nelamurire, insa. Eu vreau sa dau la LMA pe engleza-germana. Am inteles ca la LMA se intra pe baza de dosar. Care este perioada in care se depun dosarele? Ce ar trebui sa contina acestea? Am cautat si pe site-ul facultatii si nu m-am lamurit.

Diana · February 12, 2019 at 9:48 pm

Bună! Am dat peste articolele tale din întâmplare, căutând specializările FLLS și am câteva nelămuriri. Eu vreau să dau la engleză-japoneză și nu știu dacă am nevoie să știu deja limba japoneză pentru admitere sau pur și simplu pentru cursuri. Nu sunt încă aproape de admiterea la facultate dar sunt aproape sigură că asta îmi doresc și vreau să ma pregătesc din timp 🙂

  Gabriela · February 18, 2019 at 8:21 am

  Vei invata de la 0, doar intr-un ritm destul de alert.

  Ana · July 12, 2019 at 5:38 pm

  Trebuie sa stiu engleza la perfecție? O stiu asa la nivel mediu, inteleg cam tot dar când trebuie sa vb îmi este mai greu

   Gabriela · July 12, 2019 at 6:16 pm

   Nu la perfecție, dar trebuie să ştii destul de bine. O să fie şi multă parte teoretică pe gramatică, cursurile sunt destul de complexe.

Cristina · February 18, 2019 at 12:00 am

Salut! Sunt clasa XII-a și doresc să urmez Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, dar am câteva nelămuriri, chiar dacă am citit de pe site-ul facultății aproximativ tot ce era de citit. Vreau să intru la Engleză (A) și o limbă orientală (B) la filologie…trebuie să dau examen la limba B la admitere? Sau pot da din gramatica limbii române pentru limba B? O să învăț limba B de la zero? După ce termin facultatea mă pot angaja ca traducător/translator/interpret, chiar dacă termin filologie? Mulțumesc anticipat!

  Gabriela · February 18, 2019 at 8:19 am

  Da, poti da examen la romana, da inveti de la 0 si te poti angaja ca ce-ti place tie. E recomandat totusi sa faci macar un master pe traducere daca te hotarasti in zona aceea.

7/52 – Îmi pare rău, sunt așteptată – Agnes Martin-Lugand – Gabriela Deleanu · April 16, 2018 at 9:41 am

[…] și cu familia sa, cunoștințe în domeniul de lucru al clientului, small talk. (uite de asta nici FLLS nu te poate scoate cu jobul de-a gata după 3 ani […]

Ce trebuie să știi dacă vrei să dai la limbi străine • Gabriela Deleanu · May 30, 2019 at 9:08 am

[…] Aici aveți un articol complet cu mai multe informații despre Facultatea de Limbi și Literaturi St… […]

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.