Toamna aceasta am apucat să văd câteva filme în cinema, și m-a bucurat mult că am putut să aleg filmele românești. Să rămână banii-n țară domle! Mai puțin asta, mai mult dintr-o speranță că se vor face și mai multe filme. Chiar dacă sunt cinematografe de mall, în mijlocul foodcourtului.

Metronom

Mi-a atras de la posterul filmului. Iar ceva cu comunism? Da, doar că altfel. Numele filmului vine de la emisiunea de la Europa Liberă, Metronom.

Acțiunea este în jurul unui cuplu de adolescenți mult prea rebeli pentru vremurile pe care le trăiesc. Filmul reface România anilor 70 și mecanismele de represiune ale Securității prin povestea de iubire a celor doi, marcată de decepție, libertate și iertare. Vlad Ivanov adaugă un rol de anti-erou la portofoliu.

În plus, e de știut și că a primit Premiul pentru regie – Un Certain Regard anul acesta la Cannes.

Capra cu 3 iezi

Când eram mică, ascultăm poveștile lui Creangă pe casetă, și apoi tresăream la orice scârțâit de ușă. Că venea lupul. Așa că atunci când am văzut interviul regizorului Victor Canache la Zaiafet, am știut că trebuie să văd filmul.

Capra cu trei iezi este un film românesc de groază care adună perfect spaimele culturii noastre. Văduva cu 3 copii care se chinuie singură, copii care-s neastâmpărați, cumătrul ale cărui intenții nu le știi niciodată. Plus niște cadre superbe din pădure, atmosfera cu totul e din altă lume. Parcă a fost prea scurt.

Mirciulică

Singurul film comedie din lista asta, am fost să-l văd de curiozitate. Am urmărit ce a postat Mircea Bravo ca behind the scenes pe youtube și mi-a plăcut energia oamenilor de acolo. Părea o echipă pe bune, care muncește la un proiect fain.

Mirciulică este o comedie bună românească. Am prins așa de multe fraze pe care le-am auzit la părinții mei sau la cunoscuți! Presiunea socială de ce-o să spună lumea măi mamă este reală și am crescut cu ea în casă.

La ce filme să ne mai uităm?

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.