Bărbații sunt cei mai buni bucătari, uită-te la emisiunile de la televizor, doar bărbați chefi. Chiar și când a fost Patrizia Paglieri la Masterchef, era mai cunoscută pentru cum stâlcea cuvintele cu accent italian, decât pentru rezultatele sale în bucătărie. Atunci, de ce ar fi o surpriză când bărbatul gătește în casă?

Relația mea cu gătitul este una pur utilitară: procesul este unul rapid, care trebuie să mă hrănească pentru supraviețuire. Poate adaug și un strop de dragoste când vine vorba de deserturi. În schimb, am noroc ca partenerul meu să fie pasionat de gătit, condimente și sosuri. Asta, alături de un cumul de factori de situație (cine vine mai devreme acasă, vrea să încerce un preparat nou, sau are timp) a făcut ca în timp el să fie responsabil de ceea ce mâncăm. Nimic anormal, pentru mine.

Sunt încă surprinsă să primesc reacții de tipul cum, el gătește în casă? având în vedere că este un om adult, care ar trebui să fie responsabil de bunăstarea sa. Chiar și singur fiind, după ce pleci de acasă ești forțat de situație să nu mănânci doar mec și shaorme. Sau?

Apoi, cât de greu poate fi să urmezi niște instrucțiuni dintr-o rețetă dată și să scoți un rezultat mai mult decât decent, mai ales când nu improvizezi (cum fac eu).

În cele din urmă, mi se pare absurd ca cei care țipă egalitate între sexe în viața profesională să aibă pretenția ca femeile să facă totul acasă, trebuie să împarți niște sarcini ca să nu o iei razna, iar gătitul poate fi una dintre cele la care renunți.

Photo by Amanda Kerr on Unsplash

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.