Motivată de discuțiile cu Simona despre excursia ei la Dublin și de pozele pe care le-a tot shareuit, mă folosesc astăzi de sfântul #TBT să scriu despre excursia de anul trecut din Dublin. Cu informații utile și depănare de amintiri, să purcedem…
Vremea în Dublin
E mai frig decât în România și vremea este mai capricioasă, asta se întâmplă în insule. Însă în perioada rece de la noi (gen mini-vacanța de 1 Decembrie), acolo vei găsi temperaturi puțin mai ridicate. Sigur, dacă ne gNu hidăm după cum ar trebui să fie anotimpurile în mod normal.
Cum ajungi de la aeroport în Dublin
În funcție de zona în care ai cazare, alegi un autobuz, te prezinți la șofer, dai 12 euro pe un bilet dus-întors.
Transportul în Dublin
Orașul este destul de mic încât să-l poți face la pas pentru destinațiile cheie de vizitat, dar sigur că asta ține de ritmul personal de plimbare. Însă, partea frumoasă este că rețeaua de transport a orașului te poate duce ușor și în afara lui.
Excursii de o zi din Dublin
În sub o oră poți ajunge ușor într-un orășel de la mare, să mănânci ceva bun, te plimbi pe faleză și admiri ambarcațiunile, și să te bucuri că sunt puțini turiști.
Greystones – o plimbare pe faleză și pe plajă, apoi te încălzești și mănânci ceva bun de la The Happy Pear.
Howth – încă o plimbare de-a lungul mării, de data asta te bate vântul mai tare pe drumul spre far. Case puțin mai cochete și mai colorate,
Ce e de văzut și de făcut în Dublin
În funcție de interesele tale personale, sunt convinsă că orașul are locuri de arătat tuturor. Personal, am fost interesată de 2 lucruri: scriitori și companii de social media (acolo este sediul a foarte multe corporații, inclusiv Facebook sau Google).
View this post on Instagram
Am reușit să-mi fac o poză cu Oscar Wilde, să beau o bere cu James Joyce în Temple Bar și să văd Trinity College. Și, mi-am cumpărat Dubliners dintr-o librărie locală 😀 Dacă îți place literatura britanică, trebuie musai să iei un tur dedicat, sau măcar să bifezi singură punctele cheie (uite aici câteva ponturi).
View this post on Instagram
Alte lucruri de bifat:
– O vizită la Distileria Jameson, sau ce a fost odată. Costă 20 euro și ai parte de un tur interactiv, cu multe explicații și glume tipice, vezi diferențele între băuturi la fiecare distilare, înveți să bei tărie, încerci whiskey de top din America (Jack Daniels) și scotch de top din Scoția (Johnny Walker), să simți diferența între ele.
– O vizită la Fabrica de Bere Guiness, sau măcar să bei o bere de la mama Guinessului (da, chiar are gust diferit).
– Să te plimbi prin grădini și parcuri (gen Merrion Square, unde îl găsești și pe Mr. Wilde, sau St. Stephen Garden).
– The Spire și (multe magazine!).
– O plimbare seara în zona Grand Canal (vezi podul Samuel Beckett, treci prin Grand Canal Square).
Localuri de încercat în Dublin
Pentru că am avut norocul să avem prieteni acolo, am ajuns în locuri foarte drăguțe, cu cafea și mâncare bună, pe care le recomand și eu aici:
– Cafea & brunch: 3fe, A table, Herbstreet, Hatch and sons.
– Mâncare: Bunsen (burger), FX Buckley (steak).
– Baruri: The Church, Temple Bar.
Mi-a plăcut destul de mult Dublin și l-aș mai vizita. Poate chiar m-aș muta. Seamănă mult cu Londra, pe care o ador, probabil că de aceea. Numai că îi lipsește haosul și oamenii sunt mai relaxați (chiar și într-o zi de lucru, în pauza de prânz). Are street art, parcuri multe, povești de descoperit, liniște și oameni faini. Dacă treci peste vânt și frig, o să-ți placă și ție 🙂
Pentru cazare, recomand o căutare în funcție de ce-ai nevoie pe Booking, sau ai discount pe AirBnb $40 dacă îți faci cont prin acest link.
0 Comments