Prieteni, am intrat și eu în rând cu lumea travelatoare, am fost în Asia. Vietnamul a fost prima destinație pentru că mi-am dorit să fie un mix de oraș și natură. Am stat în Hanoi și Da Nang, cu excursii de o zi-două în mai multe zone. Am cunoscut mulți alți turiști, din Asia și din restul lumii, așa că am aflat multe lucruri de la ei.

Până să mă apuc de scris articolul despre Vietnam (care va fi mai mult motiv să arăt fotografii) aș menționa câteva lucruri.

10 impresii generale despre Vietnam

  1. Infrastructura rutieră este foarte bine dezvoltată.
  2. Internetul merge excelent – am folosit esim cu net prin Airalo.
  3. Oamenii sunt primitori și zâmbitori, doar că nu știu să refuze – ceea ce am mai auzit, dar realitatea bate zvonurile.
  4. Turiștii explorează locuri prin excursii dedicate. De aia vezi că toată lumea în Vietnam merge în Sapa, Halong Bay, Hoi An. Inclusiv indienii, filipinezii sau coreenii pe care i-am cunoscut au spus că așa e normal.
  5. Orașele sunt extrem de aglomerate, dar sigure în același timp. Că nimeni nu e nervos sau agresiv și se circulă cu viteză mică pe scutere sau cu mașina.
  6. Deși sunt milioane de turiști, engleza nu este punctul forte al locuitorilor. Dar majoritatea au telefoane cu internet și aplicații de tradus.
  7. Negocierea este la ordinea zilei. Este o școală bună pentru începători în domeniu.
  8. Țara asta este imensă și plină de natură. Acum am înțeles ce înseamnă natură luxuriantă.
  9. M-am simțit în siguranță cam peste tot.
  10. Sunt grandioși în construcții și le fac plac lucrurile frumoase, estetice. Dar detaliile le scapă: trepte de lemn desprinse, pereți scorojiți de la umezeală, praf pe la colțuri, din astea.

Iată mai jos și o hartă cu Vietnam suprapus peste harta Europei, ca să ne dăm seama de cât e de mare. Ca formă, aduce puțin a Fuerteventura, nu?

Revin și cu un articol complet cu ce-am făcut în nordul și centrul Vietnamului, costuri, mâncare, și altele.

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.