Mă preocupă de ceva vreme cum să fiu mai productivă în condițiile în care iubesc somnul. Am mai povestit despre o rutină matinală pe care o încercam la un moment dat.
Recent am devenit ascultătoare a podcastului Huberman Lab al profesorului de la Stanford. Și recunosc că multe lucruri de acolo au sens și se simt bine când sunt aplicate. A devenit aproape un cult pentru mulți oameni să-i urmeze recomandările.
Nu folosi lumină albastră înainte de somn.
Holbează-te la soare 10 minute când te trezești.
Întârzie cafeaua până spre prânz să te bucuri de energia corpului tău.
DAR ca în orice aspect al vieții, aceste sfaturi nu funcționează la fel pentru toată lumea. Iar o astfel de rutină durează până când simți că-și face treaba. Și procesul poate fi al naibii de frustrant pentru că viața ta de zi cu zi continuă să existe. Schimbările nu se întâmplă peste noapte decât în filme și cărți.
În cartea Despre Somn a domnului Matthew Walker, citim informații științifice legate de durata potrivită de somn și de ce este important să avem un echilibru între REM și somn adânc pentru a ne putea odihni. Un somn bun înseamnă o dimineață de succes care înseamnă o zi excelentă.
Da, cu partea asta sunt complet de acord.
Doar voiam să notez aici pentru mine și pentru alții că la finalul zilei contează cum te simți tu. Sau finalul nopții în acest caz. Pot fi schimbări de la mâncare la mișcare și orele la ecran care-ți influențează somnul. Și poți avea curiozitatea și interesul să le monitorizezi îndeaproape pentru a ajunge la rețeta succesului pentru tine. Sau poți să nu.
Dacă nu ești fericit/ă cu anumite schimbări și ești mai degrabă frustrat/ă, n-are sens să te chinui. Dacă nu ai un motiv mai presus decât să asculți indicațiile unor oameni faimoși, vei fi veșnic nemulțumit/ă.
Așa că fă mai mult din ce te face să te simți bine.
Ce te face să zâmbești când pui capul pe pernă.
Și ce te motivează să te dai jos din pat dimineața.
Nu există Dos & Donts perfecte pentru toată lumea.
0 Comments