Fiecare generație de tineri este marcată de niște schimbări de-a lungul primilor 20 de ani, când trec prin principalele instituții de învățământ. Eu am fost generația care a dat prima dată bacul cu camere de filmat, cei de anul acesta au dat pentru prima dată bacul diferențiat. Fiecare am trecut prin niște schimbări și am supraviețuit. Apoi urmează așteptările:

“Voi sunteți noua generație!”

“Voi trebuie să schimbați România!”

“Voi sunteți responsabili de viitorul țării!”

• “The young do not know enough to be prudent, and therefore they attempt the impossible — and achieve it, generation after generation.” – Pearl S. Buck, Author

Și chiar crezi în asta. Vezi filme cu oameni care schimbă mentalități în jurul lor. Prinzi curaj și-ți spui: eu vreau și pot să fac o schimbare în jurul meu! Te ambiționezi, citești, te informezi, vrei să afli tot. Prinzi viață, te entuziasmezi și începi să-ți faci planuri și proiecte. Te apuci să schimbi ceva în jurul tău.

Și apoi te lovești de oameni cu mentalități învechite, care nu-ți permit să faci ceva. De cele mai multe ori sunt aceeași care până recent aclamau cum schimbarea stă în tineri. Acum însă nu te mai pot ajuta. Ei sunt conștienți că ceva e greșit, însă de ce să exagerăm, se poate și mai rău. Apoi, sunt acele teorii cum tu ești prea tânăr pentru a ști anumite lucruri, că trebuie să treci prin anumite experiențe. Dacă mai ești și femeie, nu înțelegi că lucrurile nu sunt doar în alb și negru, ci sunt și multe nuanțe de gri.

Rahat de Turcia!

Dacă nu mă lași acum să acționez, să fiu destul de nebun încât să mă apuc să schimb ceva, voi ajunge ca tine. Un blazat care a încetat să mai lupte pentru că nu a primit ajutor de la cei care puteau face ceva.

Dragi părinți, unchi, rude și alte cunoștințe, măcar voi aveți încredere în noi, în deciziile pe care le luăm și în schimbările pe care vrem să le facem. Dacă vreți “să schimbăm sistemul”, trebuie să ne ajutati și voi!

foto
Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.