Când ești student la filologie sau poate doar cititor feroce, dai de o mare problemă: multele cărți pe care trebuie să le citești și banii pe care trebuie să-i dai pe ele. Fac parte din categoria fetelor care dau mai mulți bani pe cărți decât pe haine, însă nu mă-ndur mereu să cumpăr cărți care poate că nu-mi plac.

Prima variantă la care apelez este biblioteca facultății. Am un mare noroc că până acum am găsit acolo cam toate titlurile care-mi apăreau în bibliografie: de la Shakespeare la The Great Gatsby (în engleză și română) și tot ce ține de literatură rusă până acum vreo 20-30 de ani. Biblioteca m-a salvat mult cu cheltuielile.

Pe lângă cărțile de facultate, mai sunt și cărțile de dezvoltare personală pe diferite domenii. Pe acelea le cumpăr de obicei de pe librării online, au mai multe oferte decât librăriile fizice.

În librăriile fizice îmi place să merg pentru atmosferă, mai ales că mai nou e o modă să găsești și chestii simpa, de genul cănilor de cafea sau ceaiurilor de tot felul. Mă mai aprind după cărți la Humanitas Kretzulescu, că au un coș plin la oferă. Sau la Bastilia, pentru că au un card de reduceri pentru studenți, care-i valabil în mai multe librării din țară.

Apoi, mai sunt târgurile de carte, preferatele mele! Îmi place Gaudeamus, că-i într-un spațiu mare și e super fain să vezi câți pasionați de lectură există. Nu prea-mi place că nu sunt oferte prea mari la edituri.

Cam asta-i despre cărțile fizice. Până când revin cu surse pentru e-books, aștept ponturi cu alte locuri de unde pot găsi cărți la prețuri rezonabile.

În schimb, târgul care-mi asigură sticul de cărți la prețuri mici este cel de la Dallas: Kilipirim, sunt oferte foarte bune de la edituri (Humanitas cu pachetele de 5/10/15 lei; Editura Trei cu reduceri și cărți la 10 lei; Polirom și Cartea Românească iarăși au oferte bune). Târgurile de carte sunt de urmărit.

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.