Printre evenimentele de Facebook, articolele ”din bula mea” și site-urile de știri pline cu tot soiul de informații, e greu să ții pasul cu tot ce se întâmplă în societate în aria ta de interes. Cred cu tot sufletul că vom în curând pe bune jobul de curator de noutăți. Eu deja apelez la o serie e newsletters să mă țină la curent pe mail:

PressOne

Aparține de siteul de știri cu același nume, primești de luni până vineri, la ora 6.00 am sumarul știrior naționale și internaționale, plus o serie de articolele utile. Poți vedea pe pagina de înscriere și cum arată cel mai recent newsletter.

Espresso EurActiv

Newsletter zilnic matinal, cu știri mai degrabă din zona politicii naționale și europene și cum afectează schimbările industria. Într-un timp aveam activată și varianta pe WhatsApp.

Zece la Rece

Newsletterul de luni dimineață care te pune la curent cu evenimentele (hipsterești) ale săptămânii, în București. Partea funny este că e semnat de străinul agramat.

Monday Memo de la Mona Dîrțu

Încă un newsletter săptămânal pe care îl primești luni dimineața. Mona te pune la curent cu noutățile politice & fiscale, fiind mai degrabă un newsletter care se adresează antreprenorilor și managerilor. Adăugă și o serie de articolele utile de dezvoltare personală la locul de muncă, care mă inspiră de fiecare dată.

Săptămâna aceasta în social media, de la Zelist Monitor

Vine în fiecare miercuri și te anunță de noutățile din zona de publicitate-comunicare-marketing. Campanii noi, ce agenție mai lansează ce campanie, evenimente din zona de tehnologie și comunicare, topuri realizate de ei.

Scrisoare de la DoR

Newsletter săptămânal de la Decât o Revistă, în care echipa DoR povestește despre evenimentele la care lucrează și reportajele care îi poartă peste tot. Ce-i drept, vine doar dacă ești abonat al revistei (pot forwarda un email pentru curioși).

Cristina’s Friday Read

Cel mai recent abonament pe email pentru mine vine de la Cristina Chipurici. Ajunge vinerea în căsuța poștală și include o serie de articole inspiraționale și recomandări de cărți.

The reading list de la Ryan Holiday

Newsletter lunar de la Ryan Holiday himself, în care povestește de ultimele sale lecturi, în câteva rânduri. Îl găsesc foarte util pentru că nu elaborează subiectul într-o recenzie, însă îți faci o idee despre o carte și alegi să-l citești (sau nu). Este în limba engleză.

Creative Mornings

Include mai multe tipuri de abonamente, abia îl aștept pe cel cu Weekly Updates. Include recomandări de articole și cărți, pe lângă înregistrările de la CreativeMornings Talks (poți să te înscrii pentru București aici). Util pentru cei creative, atât în online, cât și în offline. Tot în limba engleză.

Share Button

2 Comments

Newslettere • Gabriela Deleanu · February 5, 2020 at 10:03 pm

[…] Prima parte: De unde îmi iau știrile – 9 newslettere utile […]

Nevoia de a ne confirma alegerile • Gabriela Deleanu · February 24, 2020 at 10:16 pm

[…] de digital decluttering. Am început să citesc despre consumul cumpătat de digital, am descoperit newsletterul Cristinei, am mers la un workshop de-al ei. Am intrat într-o comunitate preocupată de obiceiu de […]

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.