Cred că am fost la toate banchetele și balurile din viața mea de elev/student. Probabil că aș fi mers și la banchetul de la grădiniță, dacă l-aș fi avut în loc de serbare. Nu sunt eu foarte party animal, însă o petrecere sănătoasă o dată la cât’va timp nu strică.

Însă, am observat o tendință generală la colegii mei: cu cât trec de la generală la liceu și apoi la facultate, cu atât mai puțini vor să vină la evenimente de acest gen. O fi de la hipsterism, n-am idee, cert e că la Balul de Absolvire nu cred că voi avea colegi de la rusă cu care să dansez până dimineață.

Prima scuză folosită de toți: nu m-am înțeles prea bine cu colegii. Din partea mea, e bine că măcar îi cunoști. Chiar dacă la facultate nu prea se leagă cele mai închegate grupuri, n-ai cum să nu atașezi măcar puțin de cei care ți-au fost colegi pentru 3 ani. Nu ați ieșit săptămânal împreună? N-are nimic, acum aveți o noapte în care să recuperați toată acea distracție.

E prea scump. Asta-i parțial adevărat. Depinde și de tine dacă vrei să vii cu limuzina sau să împarți taxiul până la restaurant (uite încă un motiv să-ți mai găsești 3 prieteni cu care să vii!). Mno, am ajuns și la concluzia că petrecerea asta e să te pregătească pentru darurile pe care le vei da la nuntă, că-n final tot meniul îl plătești și celelalte cheltuieli mici gen fotograf și dj.

gabrieladeleanu.roTrebuie să bag prea mulți bani în rochie și pantofi și manichiură și coafar și masaj și … Really, chiar trebuie? Adică, dacă ai nevoie chiar de toate astea să fie cele mai scumpe din mall, uhm, nu prea te mai plângi. După ce am umblat prin zeci de magazine, mi-am găsit rochia perfectă într-un boutique simpatic și m-a costat jumătate din bugetul alocat ei.

Vaaai, dar trebuie să port rochie și tocuri? Nu. Adică, vii cum te simți tu bine și comod. E normal să avem stiluri diferite, deci să nu avem toate aceleași rochii. Păi se vor holba toți la mine! Pe bune? Nu ți-a păsat de asta pentru 3 ani, de ce ți-ar păsa acum?

Balul de absolvire, la final de orice, este ocazia să sărbătorești. Pe tine, că ai reușit să ajungi acolo, că ai terminat facultatea. Să bei de fericire că ai scăpat și acum poți face ce vrei cu viața ta, sau de supărare că trebuie să-ți găsești un job și nu prea mai poți face ce vrei tu.

Share Button

2 Comments

Olga Mendeleeva · April 1, 2019 at 4:22 pm

Te inteleg perfect! Uram banchetele de la scoala din aceleasi motive.
Ai zis colegii de la rusa? ^^
pentru asta am intrat :))). Sunt din Chisinau

    Gabriela · April 1, 2019 at 7:05 pm

    Bine ai venit, Olga! Sper că ți-ai mai schimbat părerea 😛

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.