Am 23 de ani, iar corpul meu ține morțiș să-mi zică că nu mai sunt ca-n liceu. Și știi ce-i nașpa? Că în filme apar femeile la 35+ care se plâng că nu le mai rezistă sănătatea ca atunci când aveau 20 de ani. De parcă acum e super ușor! Mi-e groază cum voi fi peste 15 ani. Să ne-nțelegem, nu sunt ipohondră, nu vreau să interacționez cu serviciile medicale și farmaceutice mai multe decât trebuie!  

Însă, de când am douăj’trei de ani (deci de numai vreo săptămână), mă dor toate oasele și toți mușchii. Colac peste pupăză, am mai și răcit! Acum simt amplificat începutul de reumatism, scolioza parțială și durerile de ovare. Refuz să mă gândesc la cum mă voi simți peste 15 ani.

sick-gd

sursă – pinterest.com

Deși sunt în București de ceva zile bune, iar de câteva am chiar și buletin de capitală, n-am fost în stare să mă mobilizez să mă înscriu la un medic de familie. Cât am fost la Universitate, beneficiam gratuit de orice serviciu, așa că nu mi-am bătut capul. Acum mi-am dat seama că e nevoie să fac și acest pas în maturizarea mea.

Inițial mă gândeam să merg la dispensarul mai aproape de casă și să mă înscriu la un medic de acolo. Apoi m-am gândit că poate e mai safe să mă înscriu la un medic dintr-o clinică privată. După aceea am realizat că oricum mi se ia din salariu pentru servicii medicale, deci nu ar trebui sa plătesc mai mult. În cele din urmă au apărut și toate durerile și lipsa de răbdare pentru a aștepta la coadă printre bătrânii care-și iau compensatele. Ce-i de făcut?

Share Button

2 Comments

Beatrice · November 11, 2015 at 6:35 pm

Unii merg dupa recomandare, gen prieteni, colegi s.a. multumiti de medicii lor. Eu as opta pentru apropierea de domiciliu, intrucat la medicul de familie merg numai in caz de urgenta, deci cand nu ma simt tocmai ok si n-as avea chef de deplasari foarte lungi, sau pentru trimiteri catre medicul specialist (in orice), fiindca medicul de familie are competente limitate. In general e bine sa fie o persoana deschisa, care sa-ti dea un numar de contact si sa-ti si raspunda in perioadele (rezonabile , totusi, ca incadrare in timp) in care iti “crapa maseaua” si el nu are program, dar asta se afla numai dupa o perioada de colaborare. Oricum, daca dupa un timp esti nemultumita de serviciile primite, poti cauta alt medic.

    Gabriela · November 12, 2015 at 1:56 pm

    cred că pe recomandare directă voi merge și eu până la urmă.

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.