Al meu boyfriend îmi spune mereu că dacă deschid calculatorul şi intru pe net, acolo stau uitată. Aşa este, recunosc public :))

Odată ce intri în fabuloasa viaţă internautică, eşti dependent de ea. Aşa cum îs eu de intru mereu pe y!m, twitter, facebook, tumblr şi nu mai zic de bloguri. În ziua de azi, majoritatea avem o identitate în online, iar numele noastre apar chiar fără să vrem [ăştia mai tineri căutaţi-vă numele complet şi daţi de rezultatele de la teze naţionale sau bac].

Cum spuneam, majoritatea avem o identitate în online şi este bine să ne-o păstrăm integră. Toată lumea scrie pe net că trebuie să avem grijă ce poze postăm pe facebook, ce scriem pe twitter sau blog, ori pentru că viitorii angajatori vă vor căuta pe net ori pentru că vă poate afecta viaţa personală.

Acest aspect este cu două tăişuri şi mi-a fost demonstrat clar:

1. Lucrurile pot lua o cale pozitivă pentru tine. Eu am primit o invitaţie de două persoane la concertul Mai… cu folk! de la domnul Corcioveanu. De ce? pentru că i-au plăcut fotografiile mele, pentru că am scris pe blog despre event, pentru că am fost interesată de concerte şi am arătat asta şi în online.

2. Lucrurile pot evolua negativ. Ce mi s-a întâmplat mie: un client a renunţat la brăţara comandată în urma a ce a citit pe contul meu de twitter. Mi se pare normală reacţia lui, probabil aş fi făcut la fel. mea culpa.

Deci, ce încerc să vă zic prin exemplele de mai sus: afişaţi în online aspectele pozitive ale voastre, nu postaţi ceea ce vă poate aduce probleme. Nu vreau să repet ce au mai scris şi alţii, mi s-ar părea inutil şi aş plictisi cititorul. Dar sper să învăţaţi din experienţele altora, ştiţi cum se spune viaţa e prea scurtă pentru a învăţa din propriile greşeli.

Share Button

1 Comment

InfoTecuci · June 2, 2011 at 9:39 pm

:))…si poate nu numai

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.