http://goo.gl/WIs6z

http://goo.gl/WIs6z

Pam-pam! Am intrat la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universităţii Bucureşti la Filologie – Rusă-Engleză.

Nu acolo mi-am dorit prima dată. Cei care mă ştiţi cât de cât, cunoaşteţi faptul că eram înnebunită după Japonia, respectiv limba japoneză. Din păcate nota mea nu a fost suficient de bună. Deci n-a fost să fie.

Eu am învăţat ceva din chestia asta:

1. trebuie să-ţi doreşti foarte-foarte tare să intri. se pare că eu nu mi-am dorit suficient de mult.

2. ar fi trebuit să mă gândesc dinainte la ce vreau să dau. de prin clasa a Va eu m-am visat avocată. tuturor le-am spus că vreau să dau la drept. până în clasa a XIa, când, cu părere de rău, am dat peste o profesoară care nu ştia să-şi pună în valoare materia. şi am renunţat la drept. deci, aşa cum cei ce dau la arhitectură fac pregătire cu vreo 2 ani înainte, aşa ar trebui să facă toţi cei care ştiu că au de dat o admitere; iar cei care vor la facultăţi cu admitere pe bază de dosar, aranjaţi-vă mediile din timp!

3. Providenţa a aranjat altceva pentru mine, iar eu nu puteam să-i încurc planurile. Pentru că totul se întâmplă cu un motiv, am să merg mai departe pe acest drum.

http://gabrielavinia.tumblr.com/

http://gabrielavinia.tumblr.com/

Mă aşteaptă altceva în capitală. Îmi va fi greu să mă organizez, cel puţin la început, dar ştiu că voi da maximum din mine. Măcar atât să fac.

Aş spune că-mi pare rău că am făcut atâta pregătire degeaba, dar aş minţi. Cu siguranţă acum ştiu mai multă engleză şi mai bine gramatica română decât acum un an de zile.

En conclusion, je ne regrette rien!

Later edit: Cu siguranţă Providenţa are alte planuri cu mine. pe listele finale erau unii cu note mai mici ca ale mele care au intrat unde am vrut eu iniţial.

Share Button

22 Comments

Cristina Zugun · July 26, 2011 at 2:02 pm

Oau, rusa e o limba foarte grea, si ocolita de multi. Sa stii 3 limbi straine fluent e un lucru foarte bun in zilele noastre! Cine stie, poate ca providenta are alte planuri cu tine! :>

  Gabriela · July 26, 2011 at 2:04 pm

  Este grea, dar nu imposibilă. În viitor sper să ştiu mai mult de 3 limbi străine fluent 😀

Riko · September 18, 2012 at 9:30 pm

Tu stii japoneza bine bine?

  gabriela · September 18, 2012 at 9:48 pm

  chiar deloc. am trecut la rusă și am observat că nu eram atât de pasionată de Japonia pe cât credeam.

ALEXANDRA · July 13, 2015 at 12:24 am

Ce medie ai avut ?

  Gabriela · July 13, 2015 at 3:08 pm

  nu mai știu și nici nu mai are relevanță acum, 4 ani mai târziu. spor la învățat!

Alexandra · February 19, 2017 at 9:01 pm

Pe ce carti ai lucrat pentru gramatica limbii romane? Si pe ce ar trebui sa ma axez. Chiar imi doresc si eu sa intru la facultatea asta. Multumesc. =3

  Gabriela · February 22, 2017 at 12:27 am

  Nu cred ca are importanta pe ce carti de gramatica lucrezi, atata timp cat stii care e atributiva sau ce e ala un complement de loc. Learn the basics!

Roxana · April 25, 2017 at 12:13 am

Ce trebuie să fac ca să intru la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universităţii Bucureşti?
Și eu sunt pasionată de limba și cultura japoneză și aș vrea să învăț.Sunt încă la liceu și vreau să știu dacă contează ce liceu fac adică eu sunt la un liceu tehnologic cu profil economic.

  Gabriela · April 25, 2017 at 9:04 am

  Salut! Nu are importanta din ce mediu vii, trebuie doar sa te pregatesti pentru examenul de admitere – http://lls.unibuc.ro/admitere-2016/

   Roxana · April 25, 2017 at 1:36 pm

   Hei! Mulțumesc pentru răspuns. Ar mai fi încă ceva.Acolo scrie că la japoneză trebuie să dau o probă scrisă cu două discipline. Ce notă trebuie să iau ?

    Gabriela · April 25, 2017 at 10:07 pm

    Nota se schimba de la an la an, ca sa intri trebuie sa te afli in primii 30 (sau cate locuri sunt), nu sa ai peste nota 8, de exemplu.

Eva · April 3, 2018 at 7:02 pm

La facultatea de limbi străine se intra pe baza de dosar?

  Gabriela · April 4, 2018 at 8:51 am

  Depinde de sectie. cel mai sigur e sa mergi pe http://lls.unibuc.ro > sectiunea admitere, si sa vezi ce tip de admitere are specializarea pe care vrei sa o urmezi 🙂

Deea · November 5, 2018 at 11:58 pm

După ani de căutari cu speranța că voi fi lămurită în privința facultății, dau peste aceste articole. Imi doresc engleză-germană, însă să fac meditații atât la română cât și la engleză ar fi un efort financiar prea mare…Crezi că lucrând singură aș reuși? Mi-e frică că nu voi intra acolo unde-mi doresc.

  Gabriela · November 6, 2018 at 9:17 am

  Trebuie să știi foarte bine gramatica limbii române pe care ai învățat-o în gimnaziu, gramatica limbii engleze și traduceri. Nu este imposibil să înveți singură, ține doar de tine cât de mult efort pui în asta. Îți recomand să cauți modele de subiecte pe care să te pregătești, și cărțile din bibliografie. Uite și aici 2 idei: https://gabrieladeleanu.ro/carte-pentru-admiterea-la-engleza/

Irina Stoicovici · April 1, 2019 at 12:01 pm

Bună ziua,

Am găsit blogul dumneavoastră căutând informații despre studiul limbii japoneze 🙂 Îmi puteti spune dacă este posibilă combinatia engleza-japoneza? Si ce fel de examen de admitere se dă pentru această ”combinatie”? Multumesc!

  Gabriela · April 1, 2019 at 7:03 pm

  Invers, japoneză-engleză ar trebui să fie posibil. Examenul probabil e musai la gramatică engleză, celălalt la o altă gramatică pe care o știi bine. Cel mai sigur e să urmărești site-ul de admitere: http://lls.unibuc.ro/

Roxana · July 7, 2019 at 1:10 pm

Buna ziua
M-am decis ca anul asta sa dau la facultatea de limbi străine
Dar am o nelămurire
vreau sa dau la Combinația chineza-engleza dar nu știu ce fel de examen de admitere se da pentru aceasta combinație
Trebuie sa dau examenul la gramatica chineza?

  Gabriela · July 7, 2019 at 9:08 pm

  Nu, vei lua chineza de la 0. examenul va fi la gramatică română & engleză. cele mai bune info le găsești pe site și în broșura de admitere, eu nu mai sunt de mult timp în FLLS https://lls.unibuc.ro/admitere/

Diana · July 8, 2019 at 7:56 pm

Bună ziua! Daca îmi doresc să intru pe japoneză-engleză, trebuie să știu să vorbesc japoneză sau se ia de la 0?

  Gabriela · July 8, 2019 at 9:56 pm

  de la 0. success la admitere!

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.