Voi ați observat cum ideea de a deține  avea un copil te salvează și te ajută în multe situații? Mai mult decât atât, ați observat de cât de multe ori se profită de acest lucru?

În RATB/metrou, orice mijloc de transport în comun. Stai jos gândindu-te ce să faci mai întâi când ajungi acasă – să mănânci sau să faci duș. Și, la o stație oarecare, apare o ființă feminină, cu o burtică care poți să juri că e de la mici, ființă care țipă la tine: nu știi că ăsta e loc rezervat pentru femei însărcinate???

Printre cunoștințe și prieteni, se nimerește să fie și o femeie însărcinată. Ea mereu va avea nevoie să facă crize și trebuie înțeleasă pentru că trece printr-o perioadă specială. Bineînțeles, are voie să mănânce orice, pentru că are pofte și acum este momentul propice să profite de toți cei din jur – cum poți refuza o femeie însărcinată. Ulterior, tot mâncatul acesta dezordonat va avea efecte asupra corpului și după naștere, toate vergeturile și burta care rămâne este de când am fost însărcinată. Și când mă gândesc cum arăta Nicoleta Luciu după ce a născut tripleți…

Se naște copilul. Ce scuză mai bună ai putea avea să nu ieși cu oamenii pe care nu-i placi?! Marele noroc este în alea 40 de zile de “lăuzie” când, conform tradiției, mama și copilul nu trebuie să iasă din casă și nici să vadă prea multă lume. Apoi mai sunt colicii, microbii de peste tot, programul de mâncare și somn… Într-adevăr, prea multe lucruri care te-ar împiedeca să ieși în lume.

Pe de altă parte, apar certurile în cuplu de genul eu m-am trezit ultima oară, du-te tu de-l schimbă / dar miroase urât, mă duc data viitoare să-i fac laptele  și tot așa.

În cele din urmă banii – niciodată nu sunt îndeajuns și mereu trebuie să muncești pentru mai mulți. Lapte, cereale, pampers, creme, pastile, vitamine, haine, toate astea costă, iar copilului nu-i pasă de cheltuieli (încă nu-i poți scoate ochii cu fițele astea mă costă cam mult). Astfel o dată te plângi că trebuie să muncești mult pentru a-i asigura copilului un trai decent și altă dată te plângi că nu petreci suficient timp cu el. Sau folosești scuza că muncești mai mult pentru familie și petreci mai mult timp la serviciu doar pentru a scăpa de gălăgia și haosul de acasă. Da, mai ieftin este să dai câțiva lei pe un prezervativ :))

În cele din urmă, nu trebuie să fii neapărat părinte să poți profita. Poți fi unchi, mătușă, bunic/ă, prieten apropiat și să folosești oricând scuza nu pot în seara X, trebuie să fiu babysitter.

Dar familia reprezintă țelul principal pentru toți, iar instinctul matern/patern ne va lovi pe toți la un moment dat.

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.