Ediția de Saga de anul ăsta va rămâne pentru mine cel mai tare show de muzică electronică la care am fost. Skrillex a fost genial, pentru 3 ore m-am mișcat încontinuu de la muzica lui. A fost pur și simplu incredibil.

Nu eram fana lui Skrillex acum 15 ani, doar știam piesele lui de la prieteni. Însă anul acesta, mi-a atras atenția cu piesa Rumble (much love pentru Fred again…) și l-am ascultat mai mult. Nu mă pricep să descriu muzica, doar știu că îmi dă o stare de bine.

Așa că m-am bucurat că a venit la Saga și că el nu a anulat show-ul (precum Lil Nas X sau Wiz Khalifa). Pentru că a anulat primul, a prelungit setul lui de vineri seara la 3 ore. Unde a început cu Ciuleandra (da, piesa românească!) și apoi ne-a plimbat prin toată muzica lui și a mixat și piesele altora (inclusiv de la Lil Nas).

În acest context, pentru mine tot festivalul Saga de anul ăsta va rămâne ca fundal pentru acest show memorabil.

Acum despre Saga 2023

Am avut bilete pe 3 zile, am mers în 2 seri că mai avem și nunți în perioada asta. Vineri dimineața am mers la Carrefour Orhideea să schimbăm biletul cu o brățară cu card pe ea. Vineri seara am mers direct la coada de intrare și în 20 minute am intrat, ne-am făcut top-up (pus bani pe cardul de la brățară) și apoi am explorat zona de festival.

Am fost și anul trecut la Saga, când s-a desfășurat la Arena Națională. Un mare plus pentru mine este că acest festival este în oraș și că pot veni și pe jos acasă, nu depind de mașină/bus.

A fost extrem de aglomerat, dar asta simțeam mai mult pe zonele de trecere între scene. La bar, toalete, top-up, cozile s-au mișcat foarte repede și nu am pierdut timpul prea mult.

Singura chestie pe care nu am înțeles-o și care mi-a stricat puțin starea a fost gardul de la scena hiphop. Ne-am chinuit puțin să intrăm la Șatra Benz că era BGS-ul cu garduri metalice și puteai intra doar pe o parte în hala respectivă. Am văzut că a continuat asta și la Puya. Probabil că spațiul era prea mic pentru toți participanții, dar tot a fost o faza aiurea.

Oamenii erau diverși, de la familii la începutul serii, la fete în festival look după miezul nopții. Comparând cu anul trecut, păreau mai puțini cei care au consumat substanțe astfel încât să deranjeze pe ceilalți. Asta e, dacă sunt mai trează decât alții, văd chestii mai ușor.

Mă bucur că am văzut și standul Porc, care arată foarte bine. Am admirat live cămășile să mă pot decide pe care o iau. O să mă vedeți toată vara cu ea.

Acum, post festival, am aflat că pot să recuperez banii rămași de pe brățară doar la punctul de festival. Și nu primesc nimic dacă am mai puțin de 10 lei. Anul trecut am putut introduce datele online să-mi recuperez banii respectivi, așa că nici nu mi-am pus problema la finalul serii sâmbătă să mă duc să-i cer de la ei. Nu mai spun că aveau partener financiar BCR și că George era peste tot, așa că fazele astea cu refund mi se par doar schemă să mai „ciupească” ceva.

Update: Am recuperat cei 78 de lei rămași pe brățară.

Cât despre Lil Nas X sau Wiz Khalifa, poate a fost o coincidență nefericită. Sau – teoria conspirației – poate că au scos un fee doar să le apară numele pe un afiș, fără ca ei să includă în vreun moment eveniment în turneu. În orice caz, mi se pare neseriozitate maximă de la artiști, iar organizatorii festivalului clar trebuie să gestioneze altfel nemulțumirea participanților. Nu mi-ar plăcea să cred că vor să dea un tun, să facă niște bani și apoi să dispară.

O serie de poze făcute random ca amintire, că m-am dus pe distracție, nu pe făcut content.

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.