Vorbeam cu tata zilele trecute despre când începe postul Paștelui, că mai durează, eu mă gândeam păi nu e târziu deja. Nu e târziu, că e abia început de februarie. Creierul meu mă plasa undeva în mijlocul lui martie. Nu mai zic de senzația că e luni când e joi.

Mi-este tot mai greu să mă ancorez în prezent. Oricât de clișeu sună asta 🙂

Se întâmplă probabil pentru că limitele mele între muncă și timp liber sunt tot mai vagi. Mai ales pentru că munca e foarte variată la mine acum, că am și proiecte proprii. Plus că lucrez în marketing, de unde mental nu mă pot retrage niciodată. Și dacă mă uit la un film, sesizez plasarea de produse și mă gândesc la asta.

Așa că m-am decis să mă bucur mai mult de fiecare zi. Iar cel mai ușor mod de a mă ține de asta este să mă uit la ce zile internaționale de sărbătoare sunt.

De exemplu, astăzi 17 februarie este Ziua Internaționale a Verzei. Nu-mi place de ea gătită, dar proaspătă e bună. Ce-aș putea să mai aflu despre această plantă?

Folosesc ca resurse acest calendar internațional și această listă de zile sărbătorite în România.

Și voi încerca să fiu mai atentă la schimbările naturii. Cum reacționează copacii la soare. Cum înfloresc trandafirii din parc.

Am scris asta aici ca un angajament public. Până data viitoare când am impresia că e octombrie în mijlocul lui aprilie, sau ceva.

Tort delicios făcut de mama. Poate de Cake Day voi învăța să fac și eu unul.
Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.