Chiar dacă nu pare din numărul de cărți menționate până acum în secțiunea #52books, am făcut tot posibilul să citesc o carte pe săptămâna, fără un plan. Citesc tot ce-mi pică în mână, iar la sfârșitul anului ar fi drăguț să trec de 52.

Această provocare mi-a adus multe surprize plăcute, însă s-a nimerit să fie și unele cărți care nu m-au prins sau pe care nu le-am “simțit”, că n-am apucat să le termin. Cu toate astea, am zis să le menționez aici, în transparența totală.

Apropo, știați că se spune că Tudor Arghezi obișnuia să citească pe un fotoliu, cu spatele la o fereastră deschisă, iar atunci când nu-i plăcea o carte, o arunca direct. Așa da minimalist 😀

Cartea gesturilor. Cum putem citi gândurile oamenilor din acțiunile lor – De Peter Collett. Editură Trei

Probabil cea mai slabă traducere peste care am dat de la Colecția Adevărul încoace. Multe cuvinte traduse greșit sau false friends a făcut lectura destul de neplăcută, așa că am renunțat.

Choose Yourself – James Altucher

Am fost foarte încântată când am dat peste această carte, îl urmăresc pe James Altucher în online de ceva vreme și mă inspiră conținutul pe care-l creează. Cartea a fost puțin prea “americănească” pentru gustul meu sau starea mea la momentul respectiv.

Tools of Titans – Tim Ferriss

Pe cât de mare este cartea, pe atât de mare e și hype-ul cu ea. Îmi place cum e structurată, că o poți cîți în timp, și să sări de la un intervievat la altul. Doar că eu am sărit cu totul peste prima parte, de Health/Sănătate, așa că mă simt suficient de vinovată încât să o includ pe lista asta, chiar dacă nu am renunțat cu totul la ea.

Share Button

1 Comment

Cu ce rămâi după 52 de cărți într-un an • Gabriela Deleanu · May 29, 2019 at 11:38 pm

[…] rulantă. Unele cărți erau mai complexe decât atât, iar altele nu meritau. La altele doar am renunțat fără […]

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.