Simt că nu știul își pierde din însemnătate când este folosit doar pentru politețe. Adică tu știi ce vrei, dar întâi vrei să te asiguri că ești pe aceeași lungime de undă cu celălalt. Stai o secundă, nu închide.

Știi situațiile acelea de „unde vrei să ieșim diseară“’”, răspunsul este „nu știu unde vrei tu”, însă nicio opțiune nu este bună.

Adevărul este că politețea prea exploatată ne face să pierdem timpul. Cred că suntem cu toții destul de maturi să înțelegem că dacă tu ai o preferință nu este pentru că vrei să-mi faci mie în ciudă. Iar daca eu prefer altceva, putem găsi o cale de mijloc.

Atunci când spui direct ce-ți dorești înseamnă că te respecți și pe tine, și pe interlocutor (prin onestitate și salvat timp).

Sunt fana unei etichete. Sigur că trebuie atenție la livrarea mesajului. De exemplu, deseori oamenii care nu mă știu prea bine au impresia că nu sunt suficient de amabilă când spun ce-mi doresc. Însă dacă ei au timp de acordat pe mici politețuri, foarte bine, eu nu am timpul ăsta.

Discutăm, decidem, acționăm.

Viața e prea scurtă să fim (prea) politicoși.

sursă foto Jon Tyson on Unsplash

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.