Cum bine ați observat, în ultima perioadă am tot scris despre fructe, mâncare sănătoasă, chestii din astea. E păcat să ratăm niște mâncăruri delicioase și sănătoase pentru produse pline cu Euri și conservanți din comerț.

https://www.facebook.com/pages/Rawforbeauty/222272341214778

Astăzi, vă scriu despre nuci. Încă sunt indecisă dacă cel mai mult îmi plac alături de un cozonac aburind sau sub formă de dulceață în clătite.

Primele amintiri legate de mâncatul nucilor sunt dintr-o iarnă de mult trecută. Țin minte că era Săptămâna Crăciunului, sau pe-aproape, când ne străduiam să ținem post. Eram lângă sobă în camera bunicii și mâncam seara nuci coapte în cuptor, cu pâine și sare. Deși pare ceva destul de simplu, este consistent.

Apoi îmi mai amintesc de Borcanul. Era un borcan mai mare de cafea în care făcuse bunica un fel de dulceață amară de nuci. Era remediul perfect pentru durerile de burtică. Recunosc că-mi plăcea să mănânc și fără să mă doară ceva :))

Anii au trecut și îmi amintesc de ultima sesiune, cea din vară. I-am spus mamei expres să-mi trimită nuci de acasă, să mă ajute cu memoria. Am încercat eu cât’va timp cu lecitină, dar mai bine îi cu nuci și pește. Ambele m-au ajutat destul de mult să mă concentrez în sesiune.

Eu mai mănânc nuci când vreau ceva, dar nu știu ce. Cunoașteți situația. Eu sparg câteva nuci și mă satur cu puține, că-mi trece pofta până le desfac.

Pont: luați aminte la ce scrie în imagine, este bine de reținut că 90% dintre nutrienți se află în pielița pe care de obicei noi (eu) o dăm jos.

Voi mâncați nuci?

Later edit: mi-am amintit că foloseam frunzele de nuc pentru dureri. Cum eu nu eram cel mai cuminte copil, dacă mi se umfla genunchiul de la vreo căzătură, îl înfășurau ai mei rapid într-o frunză de nuc și nu mai aveam nimic apoi.

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.