În ultimii 6 ani de zile mâncarea de stradă  (street food), pe care o cumperi din mers și o mănânci în principal fără tacâmuri, a evoluat mult de tot. Nu poți să mai spui că miticii din București mănâncă doar șaorma de la Dristor, că s-ar putea să te trezești cu un dil kebab de la Calif în cap. 

Avem trendul cu burgers care pare că nu mai trece, au apărut zeci de camioane și burger-places. Avem sanvișuri, pizza micuțe în stil italian, mici (delicioși de la Mi și Mu) și câte și mai câte locuri. Gândiți-vă la Food Hood din centrul vechi ce bine au exploatat ideea asta. Bucureștenii dau o tonă de bani pe mâncatul în oraș și savurează fiecare îmbucătură.

De aceea nu am fost uimită când s-a organizat anul trecut Burgerfest, iar cârcotașii spuneau chiar e nevoie de un festival pentru mâncat burgeri? Aparent, da. Mai ales de când s-a schimbat situația cu grătarele în parcuri, oamenii caută motive să iasă din case, să scoată copiii la plimbare, iar dacă se nimerește să fie și mâncare acolo, cu atât mai bine. Câte locuri sunt prin parcurile bucureștene unde poți mânca ceva bun, la un buget decent?

Așa că nu am fost surprinsă nici vara asta când am văzut invazia de evenimente de food. Ce-i drept, nu toate au sfârșit decent. Furnizorii au fost nevoiți de multe ori să crească prețurile pentru că și fee-ul de participare era ridicat (am auzit de sume de 1500€, ceea ce mi se pare fabulos pentru 2 zile), iar clienții nu au fost prea încântați. Tot furnizorii sunt aceia care nu știu cum să aprecieze în cantitatea materiei prime sau a personalului fluxul de clienți, asta ducând la cozi imense, oameni înfometați și nervoși sau terminarea stocului de carne pentru burgeri 🙂

Dar este timp pentru toată lumea să fie educată – clienții să aibă răbdare, să încerce preparate noi, poate exotice. Furnizorii să fie mai pregătiți și să sature mesenii. Organizatorii să aibă mai multe locuri la umbră. Dezvoltatorii/Primăria Bucureștiului să pregătească mai multe locuri de petrecut, în afară de Romexpo. 🙂

Ieri ne-am întors în București înfometați și pentru că nu aveam mâncare acasă, am mers direct la Bucharest Street Food Festival. Acolo ne-am făcut de cap cu 85 de lei, unde am mâncat o porție de rapane și una de midii de la Victorița Pescărița, un sanviș turinger de la Cârnățărie, înghețată de la Moritz Eis și 2 Nemțene, toate pe mixul lui Vlad Dobrescu 💞 Mama acestei moldovence nu va fi foarte fericită să citească aceste rânduri, dar măcar am mâncat, mamă!

midii-street-food

header de pe facebook, poza de la mine

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.