Probabil unul dintre preparatele mele preferate pe care le-am descoperit ca adult este sushi. Pește crud cu orez, ce mare chestie. Este un gust special, dat de oțetul de orez și de condimente. Iar un somon sau ton bun se topesc dacă sunt de calitate bună.
Pentru că-mi place așa de mult combinația asta, am fost la două cursuri să învăț să fac. Unul în București, altul în Alicante – destinații foarte potrivite pentru această mâncare, știu. Dar fac ce pot până ajung în Japonia, ai răbdare cu mine.
Așa că îmi pun cunoștințele la treabă și mă apuc să fac acasă. Rețeta e relativ simplă, iar ingredientele se adaptează după pofte. Aseară am avut în casă doar file de ton și cremă de brânză, așa că a ieșit un meniu simplu. Am încercat și cu ton la conservă, nu iese neapărat rău și e o variantă accesibilă și sigură. Dacă cumpăr ton sau somon file, le ”gătesc” cu sare și las la rece cel puțin jumătate de oră. Nu am avut incidente până acum, dar dacă te știi cu stomac sensibil, poți să-l gătești medium rare, să te asiguri până la capăt.
Nu dau rețete că nu am habar și poate învăț greșit, mergi pe youtube și învață de la specialiști. Însă aseară nu am fost complet încântată cu ce mi-a ieșit. Tonul nu a fost dintre cele mai bune bucăți de pește – ce înseamnă un pește proaspăt domle!, iar foaia de nori (alga în care l-am rulat) lăsa un gust amărui la final.
Așa că ce voiam să scriu de fapt este că atunci când mă apuc să fac sushi acasă, apreciez mai mult un sushi bun în oraș. Știu care-s pașii și cerințele pentru fiecare ingredient astfel încât să iasă un preparat final delicios. Înțeleg de ce costă cât costă. Așa că mă bucur că am locuri bune cu sushi pe-aproape.
0 Comments