Pasiunea mea sushi continuă, chiar dacă nu am mai povestit despre restaurante cu sushi de ceva vreme încoace. Am început să mai prepar și acasă, după YouTube, și uneori iese decent. Dar mi-am dorit mult să merg la un curs de sushi, să văd în viața reală cum să mânuiesc cuțitul pe lângă pește.

Unul dintre cadourile preferate pe care le-am primit a fost un curs de gătit sushi. În București, la Artisan Cooking Classes. Pentru că nu este interes mare pentru acest preparat, cred că se întâmplă o dată sau de două ori pe an. Pentru că se întâmplă weekendul acesta, mi-am amintit să scriu despre asta.

Cum este la cursul de gătit sushi?

Mergi la locație, tu și alți curioși, pentru că este un curs de grup. Chef Daniel Wendorf, un tip extrem de prietenos, te așteaptă cu ingredientele.

În funcție de meniul selectat (cel listat în poza de mai sus), se iau ingredientele la rând și se prepară. Fiecare decide cât de mult vrea să se implice.

Pentru sushi, e mult de lucrat cu pește sau creveți. Eu nu aveam abilități să filetez un pește, așa că m-am băgat să învăț. Sigur că necesită exercițiu constant să deprind mișcările, dar am prins bazele. La fel și cu creveții, trebuie decorticați și scos intestinul. Din cauza acestui curs curăț mereu creveții, chiar și la restaurant, de acel maț :))

Deci te implici cât vrei, stații de lucru și ustensile sunt suficiente pentru toată lumea. Și cel puțin un pahar de vin, potrivit preparatelor zilei.

Durata este de vreo trei-patru ore, pe parcursul cărora cunoști ceilalți participanți, treci prin preparate și ai ocazia să-l întrebi pe Chef ce vrei tu – de la recomandări de hotă integrată în blat la sursele lui de ingrediente.

La final, ne-am așezat cu toții la masă în sala de mese și am mâncat ce ne-am gătit. Poți cumpăra bilet și pentru +1, dacă vrei să mai aduci pe cineva pentru care să gătești.

Orice curs costă 275 de lei, și dacă nu iei pentru tine, poți să iei un voucher cadou pentru altcineva.

Nu este o reclamă plătită, am primit cadoul de la colegul de apartament. Doar vreau să promovez o activitate care mi-a plăcut și care este potrivită pentru oricine, indiferent de cât de multe știi să gătești.

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.