A trecut ceva vreme de când nu v-am mai povestit despre animalele de acasă: 🐢🐢🐿🐠🐌🐌. Adică cele două țestoase, ariciul, peștele și cei 2 melci.

Am crescut la țară înconjurată de animale, așa că am căutat, inconștient, să mă înconjor de ele și în viața mea de la oraș. Dar unele pe care să nu le chinui cu o viață de apartament, și care să nu mă chinuie nici pe mine prea mult.

Acum 2 ani am început cu țestoasele, anul trecut a venit ariciul, iar anul acesta – peștele și melcii. Sunt animale care nu cer atenție, dacă nu vrei să le-o acorzi. Stau în spațiul lor dedicat și nu vin peste tine, răspund dacă te duci tu la ele.

Peștele este un betta nepretențios, cu aripioare bleumarin și nuanțe roșiatice și are un acvariu foarte mișto: jumătate apă, jumătate plante. Când adăugăm apă în partea lui, mizeria făcută trece la plante, ca nutrienți naturali.

Melcii au venit din nevoia de a curăța acvariile de alge (de obicei se apelează la sanitari, însă țestoasele sunt prea agresive pentru ei), și deși mi-a fost teamă că o să mă trezesc cu ei în mijlocul casei (acvariile nu sunt acoperite), au fost cuminți până acum.

Cele 6 vietăți fac acasă un mediu mai calm, liniștit. După muncă, stau și-mi odihnesc ochii uitându-mă cum înoată țestoasele, sau cum mănâncă încet melcii, sau cum aleargă Rico dintr-o parte în alta a camerei. Mai nou, suntem fericiți că a început să alerge singur pe roată și știe să se întoarcă în cușcă. Acele mici bucurii, știi 💕

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.