Unele dintre cele mai populare articole de pe acest blog sunt cele legate de arici sau țestoase, așa că mă simt datoare să vin cu niște vești.

De Buna Vestire am pierdut-o pe Rico

Ariciul – aricica, de fapt, mea simpatică era destul de bătrână, avea aproape 6 ani. În toamnă am dus-o la control la veterinar, iar doctorul mi-a zis că speră să ne vedem peste 6 luni. Era destul de slăbită, abia mai mergea, a fost dureros să o văd îmbătrânind. Vedeam cum suferă atunci când o țineam cu mâna în picioare, să poată mânca. M-am gândit dacă să-i pun eu sfârșit suferinței, cred că este o decizie dificilă pe care toți posesorii de animale o cunosc. Urca să plec mult de acasă și nu aveam cui să-i cer să vină zilnic la ea și să stea jumătate de oră să o țină să mănânce. Am avut noroc de mama, care mi-a spus că o ia ea în grijă cât mai rezistă.

Iar când am fost la ai mei la final de martie, am văzut-o și mai slabă, lipsită de energie, dar cu aceeași poftă de viermi de făină. Pe seară însă – nu a mai fost.

Să fie acesta un moment din acela în care simt animalele și așteaptă stăpânul? Nu știu dacă romanțez povestea. Ariciul este un animal special, deloc sociabil, că de aia am plâns când am atins-o prima dată pe burtica moale.

Dar sigur nu mai vreau alte animale într-un viitor apropiat.

Schimbări și în acvariu

Taco și Gordo, țestoasele casei, au crescut împreună vreo 6 ani și jumătate. Doar că, cine ar fi crezut, crescând au nevoie de spații mai mari de înotat. Cum n-am putut susține un acvariu (cu sistemul de filtrare aferent) în casă, le-am separat.

Gordo (yellow bellied slider) este cea mai mare dintre ele (deși e mai mică la vârstă), a fost trimisă la țară. Acolo plănuim să-i facem un iaz dedicat, că pe iarnă a stat în casă. Voi scrie când va fi cazul.

Taco (mississippi map) a fost mereu mai sfioasă, mai ales în compania celeilalte, așa că în ultimele luni a putut să preia mai mult controlul acvariului. Colegul de apartament i-a adus și câțiva pești neon și plante acvatice, pare fericită.

Pentru acvariu, avem încă cam aceleași produse de întreținere. De la ultimul articol, filtrul intern a fost schimbat cu acesta de la Aquael.

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.