Anii de școală m-au făcut mereu să mă gândesc că perioada care va urma va fi definită de o viață mult mai cool (orice însemna asta pentru mine la momentul respectiv).

La gimnaziu credeam că la liceu mă voi putea exprima mult mai liber și voi face mai mult din ce-mi place. La liceu credeam că la facultate voi putea în sfârșit studia doar ce-mi place. La facultate credeam că atunci când voi avea salariu voi putea face doar ce-mi place. Apoi urma -după proiectul ăsta, evenimentul ăsta, după Crăciun, mereu era un calup de activități pe care îl prioritizam și cu care-mi blocam alte acțiuni.

Scuze, scuze și pretexte peste tot.

Văzând cât timp am pierdut visând la lucruri pe care le-aș fi făcut dacă [insert excuse], am hotărât că fie încep să fac ceva în acel sens, fie nu-mi mai bat capul.

Nu te vei îmbrăca mai cool la facultate, doar pentru că ești la facultate. Nu vei merge la evenimente fancy, doar pentru că vei avea un job. Astea sunt doar contexte externe. Viața ta se consumă și când ești la cursuri, la job, la dentist sau cu prietenii. Fă în așa fel încât să nu vrei să dai Skip Ad la fiecare activitate. Ce-i la tine în cap și fiecare acțiune minoră în acea direcție te ajută să fii și să faci ce vrei, indiferent de ceea ce se întâmplă în jur.

Nu mai amâna drumeția aia pe munte, călătoria romantică la Verona sau cursul de germană, niciodată nu vei avea mai mult timp, întotdeauna vor conta doar prioritățile de moment. Vezi cum îți poți rearanja prioritățile, să te bucuri mai des de ceea ce faci.

La anul e săptămâna viitoare, ce mare schimbare în viața ta ai programat pentru 2017?

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.