Acum câteva zile, o profesoară mi-a spus că am un regret, că după 3 ani la profilul ăsta, nu am reuşit să îmi îmbunătăţesc discursul, adică încă vorbesc prea repede si neclar.

Da, aşa este. După aproape 3 ani şi jumătate de ştiinţe sociale, nu mă simt cu nimic diferită decât cei de la mate-info. Ei chiar au fost mai câştigaţi, întrucât, pe lângă mate, fizică, chimie, info, bio, au fost nevoiţi să înveţe şi română, istorie şi geografie cum trebuie.

Profilul meu presupune materii precum: logică şi argumentare, psihologie, economie, sociologie, filosofie, studii sociale. Materii foarte frumoase şi care pot deschide multe drumuri, însă pe care profesorii le strică. Din păcate, nu sunt foarte mulţi profesori titularizaţi pe acest segment (mai mulţi găsim la materii de reală), iar cei care sunt acum sunt nevoiţi să aibă mai multe specializări.

Aşasdar, profesorul nu-şi mai dă atât de mult interesul pentru ca elevul să priceapă o anumită materie. De exemplu, eu una am renunţat la drept din cauza economiei. Materia îmi displace şi din această cauză am numai de pierdut. Cum spunea şi o colegă, economie ţi se cere peste tot. Mi se pare normal la urma urmei.

Da, am numeroase regrete legate de faptul că nu am ieşit cum aş fi vrut după atât timp consumat prin materii extraordinare. Se putea mult mai bine. La unele aspecte mă simt de parcă aş fi trecut prin liceu ca gâsca prin apă. Ultima mea dorinţă, de altfel, întrucât asta ar însemna că am irosit mult timp degeaba.

Da, este vina noastră că nu ne implicăm, însă este şi vina dvs. pentru că nu ne influenţaţi în această direcţie.

Share Button

2 Comments

Gabytzzuka · November 24, 2010 at 9:27 pm

Eu nu pot spune ca am trecut degeaba prin liceu.Pot afirma ca acesti ani m-au facut sa ma descopar,si da,mi-am imbunatatit al naibii de mult “discursul”. Excelez in a bate campii cu gratie(vorba unei profe dragi noua). Eu una cred ca acest profil m-a ajutat foarte mult.Mi-a permis sa gasesc lucrurile care imi plac si mi-a lasat timpul necesar pentru a ma ocupa de ele.

    Gabriela · November 24, 2010 at 9:30 pm

    inseamna ca ai fost norocoasa. eu, personal, cred ca as fi putut iesi mai bine.

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.