Şi s-a dus vacanţa. Nu ştiu cum, însă în alţi ani, vacanţa dura o veşnicie, parcă nu se mai termina. Iar acum s-a terminat atât de repede…

Poate în alţi ani eram ‘mai copil’ şi simţeam, trăiam, profitam altffel de perioada asta de 3 luni. 3 luni de zile de stat degeaba nu mai sunt. Mai sunt 7 zile. Oh fuck!

A fost o vacanţă super. Ultima vacanţă de copil. Pentru că în mai putin de 2 luni, fac 18 ani. Şi apoi va fi bacul şi admiterea, apoi restanţele sau jobul şi apoi… cine mai ştie…?

Nu regret nimic din ce am făcut lunile astea. Poate regret că nu am făcut tot ce aveam în gând…

Am fost pentru prima dată în Deltă, la Gura Portiţei. Am participat la un concurs de proiecte de mediu [unde am luat menţiune]. A fost a doua ediţie Tecuci Citeşte. Am cunoscut nişte oameni foarte mişto. Mi-am băgat picioarele în apa de mare. Am citit câteva cărţi faine, despre care voi scrie în zilele care urmează.

Acum începe şcoala. Şi poate nu aş fi atât de speriată dacă nu mi-aş da seama că-s a 12a, că se termină cu drumul standard programat, că mai departe depinde doar de mine. Vreau să merg la o facultate unde-mi va fi destul de greu. Deşi nu m-ar mira să mă răzgândesc în ultima lună… Va trebui să încep cu meditaţiile. De bac, sinceră să fiu, nu mi-e teamă. Sunt materiile profilului meu de ştiinţe sociale – română, istorie şi cel mai probabil, geografie. Cât de greu poate fi?!

Pentru că în vacanţa asta nu am reuşit să fac tot ce mi-am propus, pentru lunile de şcoală care vor urma, nu-mi mai propun decât să profit la maximum. E ultimul an de liceu, what my feather?!

Donc, a venit toamna. Îmi place toamna, pentru că e suficient de cald şi suficient de frig. Pentru că e ziua mea. Pentru că razele soarelui sunt mai blânde ca niciodată.

A venit, a venit toamna…
…Acoperă-mi inima cu ceva…
…Cu umbra unui copac…
…Sau mai bine cu umbra ta…

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.