Concertul de seara trecută al Anei Brun m-a făcut să mă gândesc puțin mai mult la cât de mult influențează zona din care vin modul în care lucrez și acționez. Dacă vântul înțepător al Atlanticului de Nord se simte în muzica Anei Brun, sigur sunt niște elemente ale zonei noastre balcano-slavice care se regăsesc în ce fac eu (ce facem noi).

Pentru a (mă) descoperi mai bine, zilele astea voi ajunge la câteva evenimente de care sunt sigură că mă vor ajuta:

1. Festivalul Filmului European

A început deja de joia trecută, mai ține pâna joi 14. Intrarea este liberă în limita spațiului disponibil, iar oferta include și filme produse în zona noastră

2. Kundera în film

L-am studiat puțin pe Kundera la facultate – am citit Gluma în diagonală, iar în weekend recuperez și cu celelalte. 15 – 17 mai 2015, Cinemateca Union, intrare liberă

  • Vineri 15 mai / 16:00 / 20:00  Gluma – am citit cartea, sigur merg să văd filmul!
  • Sâmbătă 16 mai / 13:00 / 20:00 Nimeni nu va râde
  • Duminică 17 mai / 13:00 / 20:00  Eu, zeul îndurerat

3. Balkanik festival 

Acesta va fi în toamnă, însă e bine să ne programăm activitățile din timp. Abonamentul pe 3 zile e 85 lei acum, detalii pe site.

Cea de-a cincea ediţie Balkanik Festival se va desfășura pe 11, 12 şi 13 septembrie, la Grădina Uranus din București și la The Ark.

Cu siguranță mai sunt alte evenimente și activități care-mi scapă acum, să le treceți aici dacă vă apare ceva în minte.

Share Button

2 Comments

Olivian · May 11, 2015 at 10:49 am

Referitor la poză și întrebarea din titlu:, chiar dacă nu are legătură cu restul articolului și nu asta era ideea 🙂 :

păcat că nu ai fost la Comic Con (cred, nu știu sigur). A venit Robert Knepper, cel care l-a jucat pe T-bag din Prison Break. El a mai fost în România, dar acum 30 de ani, când eram în comunism. A vorbit foarte frumos despre diferența pe care o simte acum, pe mai multe planuri dintre România de atunci și cea de acum. Oricum, cred că vor fi puse filmările și online, în viitorul apropiat, după ce procesează și ei datele.

    Gabriela · May 11, 2015 at 8:13 pm

    în mintea mea cam are: noi suntem influențați de locul ne naștem și creștem și locurile astea le poți descoperi învățând mai multe despre acest loc în care te afli și cei de care te înconjori.

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.