Cred că în ultimul timp nu am visat decât la mutare. Ahh, câtă nerăbdare am! Nu neapărat din cauza orașului, mereu am zis că dacă vrei, îți poți găsi ceva de făcut oriunde.

Acum însă, eu am nevoie de independență. Visez la momentul în care locuiesc în altă parte de când am început să îmi folosesc mintea. Acasă nu pot face mai nimic. Gen să umblu în chiloți prin casă toată ziua. Nu-i înțeleg pe cei care locuiesc cu părinții până se căsătoresc. Sau chiar și după. Adică cum poți veni cu perechea acasă, că doar nu avem toți mama Reginei George din Mean girls.

Probabil că depinde de relația cu părinții, eu nu sunt extra-mega-apropiată de ai mei. Nu că m-aș certa foarte des, în ultima perioadă cel puțin reușesc să-mi țin părerea pentru mine.

Cât de apropiat ar trebui să fii de părinții tăi?

Am o prietenă care este foarte apropiată de mama ei și îi povestește tot ce face peste zi, în fiecare zi. Nu o judec, așa s-a învățat, așa se simte bine. Însă această relație foarte apropiată oare nu dăunează în relațiile cu ceilalți?

De obicei părinții tind să-și supra-protejeze copilul.  Dar oare această omniprezență în viața socială a copilului tău nu o influențează spre rău? Înțeleg că ați trecut prin viață, aveți o experiență de atâția ani și știți că oamenii pot dezamăgi. Nu ar trebui să treacă și copilul prin această experiență? Spuneam acum puțin timp că părinții ar trebui să prezinte situația copilului, nu să-i interzică din start. Este adevărat că până la o anumită vârstă e bine să-i ții din scurt, însă cât ar trebui să dureze asta?! Trebuie să învețe din greșelile sale pentru a învăța ceva.

Cu siguranță că eu nu voi trece prin asta. Mama a făcut urât numai cât a auzit că vreau să mă deplasez cu bicicleta prin capitală. Din păcate ea nu se poate obișnui cu felul meu de a gândi. De fapt, niciunul nu înțelege cum pot acționa fără să mă gândesc la ce ar crede lumea despre asta.

Mda, abia aștept să mă mut de acasă. îmi va lipsi doar monsieur, dar situația se va remedia în mai puțin de un an.

Aaah independență! Abia aștept să te simt în toată prezența ta. Deși va mai dura ceva până când voi fi la banii mei.

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.