Deja m-am împăcat cu ideea că anul ăsta nu ieșim din țară și că probabil ne vom plimba mai mult pe meleagurile românești. Ceea ce e bine, sunt multe locuri în care nu am ajuns, vreau Deltă în toamnă.

Doar că nu știu dacă voi avea răbdare. Pentru că:

1. Problema drumurilor

Anul trecut am făcut un roadtrip prin nordul Moldovei. Principalul motiv pentru care nu am ajuns în toate locurile de pe listă a fost drumul. Prost, îngust, prin mijlocul satelor (și cu limita aferentă). Iar dacă în majoritatea timpului stau în mașină, nu e nicio distracție. Iar aici vorbim în general despre transport, nu de cazuri de mergi la o cabană și te parchezi acolo o săptămână.

2. Cazările triste

Vorbeam în perioada asta cu niște prieteni să ne căutăm niște cazări la mare/munte. Deși, teoretic, momentan (stare de alertă) nu este permis turismul. Bineînțeles că a apărut în discuție fraza „lasă că rezolvăm noi direct cu proprietarii dacă e”.

Ceea ce e greșit, că mergem iar pe sub mână, iar nu sunt declarați turiștii și banii (remember Vama Veche cu mai puțini turiști decât Tecuciul?), iar ne ardem și iar avem așteptări de la stat să ne rezolve problemele la care am contribuit.

Pentru că ne ardem, că sunt muuulte cazări triste. Urâte, neîntreținute. Cu uși care nu se închid, cu scurgeri la baie care nu merg, cu patul într-o rână, mâncarea proastă. Multe tare. Majoritatea. Și chiar dacă sunt ici-colo locuri foarte faine și îngrijite, statistic vorbind, puțini turiști se vor bucura de ele. În rest, lucrurile „se vor rezolva”, „vor merge și așa” – nu ajungem nicăieri.

Nu contează destinația, ci călătoria

Deci unde ne plimbăm în România anul ăsta?

Mi-e ciudă că sunt locuri faine de văzut, sunt oameni pasionați care se ocupă de ele și le îngrijesc. Doar că în jurul lor sunt astfel de mere stricate care afectează experiența vacanței. Iar dacă-ți faci nervi cu drumurile, cu cazarea în care e frig și ai doar o pătură care-ți dă mâncărimi, cu untul expirat la micul dejun, de unde entuziasm să te bucuri de conace și castele?

sursă foto

Share Button

1 Comment

Raluca · June 3, 2020 at 2:13 pm

Pentru Delta:
http://www.booking.com/Share-CbLLCd (PikeInn Dunavatul de Jos)
https://casa-filip.ro/

Alte optiuni frumoase:
https://viscri32.com/
https://www.casademare.ro/
http://www.booking.com/Share-c17OKZ (Arome22 in Eforie Sud)
http://www.booking.com/Share-3lbOCA (glamping)
https://www.airbnb.com.ro/rooms/35634286?&s=67&unique_share_id=0392a1c4-5f35-43db-aa75-13f7e73c20ae (Casa Crit)
– The Pines in Brasov si Vama Veche

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.