Gurmandă și călătoare mereu la datorie, adaug un nou loc pe lista Destinații din România: este vorba de desfătul culinar Transilvania Gastronomică – Food Culture Festival,  powered by MyTransylvania.ro prin prejurul Sibiului.

Cum i-am descoperit: prima dată la Mazilique pe blog, iar a doua oară la Mazilique pe masă 🙂

Să vă povestesc: Misha cea minunată mi-a scris să trec pe la Mazilique Studio pentru o degustare de preparate ardelenești, un soi de preview pentru evenimentul Transilvania Gastronomică din septembrie. Nu puteam refuza fata, o admir mult și pe Mazi, am mers. Nu că mi-ar plăcea mâncarea prea mult 🙂 M-am bucurat cât am putut de mezelurile săsești, de preparatele lui Mazi (brânza aceea la cuptor care apare în header a fost heaven! 💫) și de deserturi.

transilvania-gastronomica-meniu

Cum te poți bucura și tu de preparate

Fie le gătești, fie dai o fugă până la Sibiu în perioada 1-4 septembrie, când:

  • În Piața Cibin vei putea descoperi o parte din traditiile culinare transilvanene, retete, povesti si momente culinare si culturale.
  • Pe 3 si 4 septembrie, la Redal Expo, se vor degusta retete gatite live, dar si produsele micilor producatori, sau vinuri si bauturi locale din Transilvania.
  • O serie de restaurante sibiene vor avea, pe toata perioada festivalului, evenimente culinare dedicate – brunch cu specialitati rurale din zona Sibiului, o cina gourmet bazata pe produsele aflate in sezon, o alta cina in cetate, vor fi prezentate retete ale bucatelor boieresti din Romania. De asemenea, restaurantele vor avea in aceasta perioada si un meniu special – “Sibiu City Menu”, care cuprinde retete regionale reinterpretate. 

Mai multe informații găsești direct pe site-ul Asociatiei My Transylvania.

Iar dacă n-aveți cum ajunge, încercați doar să cumpărați de la producătorii locali, este singura modalitate prin care ne putem asigura că ne bucurăm și peste ani de aceste preparate 🙂

transilvania-gastronomica2

Imagini via Cătălin Georgescu. Tchüss & Guten Appetit!

Share Button

2 Comments

Studio Galati · August 15, 2016 at 11:02 am

Ouffff , ce pofta mi-ai facut !!!! Numai bunatati .Pacat ca e relativ departe si nici timpul nu-mi permite ,dar m-as duce si as manca de toate . 🙂

Petruta Bosta · August 18, 2016 at 2:07 pm

Chiar daca nu pare 100% romanesc, pana sa te bucuri de Transilvania si sa ajungi la Sibiu poti incerca si Taverna Sirbului din Sinaia. Bucate pe alese, bucatarie traditionala romaneasca si sirbeasca, atmosfera ca in povesti. In plus, te poti bucura de frumoasa gradina de la Peles si Pelisor, iar cu putin curaj ajungi sa vezi o buna parte din platoul Bucegilor.

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.