Citeam mai prin primăvară niște articole conform cărora e bine să scapi de lucrurile inutile din casa ta. De exemplu, hainele pe care nu le-ai mai purtat în ultimele 8 luni, afară pe geam! Bijuteriile care se înnegresc în cutie, la fier vechi! Machiajele mai vechi de 2 ani, în coșul de gunoi! Aparent, în lucrurile astea nefolosite și vechi stă energia negativă și din cauza lor nu e loc pentru lucruri noi, curate, cu energie pozitivă.

Nu m-am îndurat să fac asta brusc, însă în ultimele luni lucrurile și-au cam luat zborul. A contribuit la asta și mutarea în noul apartament, că-mi propusesem să nu aduc după mine lucruri inutile. Ah, câte tâmpenii aveam! Și cât de bine mă simt acum că este atât de mult spațiu liber!

Simt cel mai mult această diferență când ajung acasă, în camera în care am crescut. Dormitorul este plin de tot felul de obiecte pe care nu le mai folosește nimeni de secole, însă rămân acolo. Cred că e ceva în ADNul nostru să adunăm lucruri, că poate o să ne trebuiască la un moment dat.

Sau, să păstrăm tot ce primim cadou, că așa e frumos. Această situație poate fi rezolvată în 2 moduri: fie ne facem wishlists publice pentru toți prietenii, fie dăm mai departe.

Modalitatea din urmă o folosesc pentru cele mai multe dintre lucrurile mele: dacă-ți plac o pereche de cercei, ți-i fac cadou. Dacă găsești în bibliotecă o carte care te intrigă, e a ta. Asta m-ajută foarte mult să mă detașez de lucruri și să păstrez doar ce este necesar. Să renunț la lucruri materiale și să investesc mai mult în experiențe.

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.