Ieri, 23 iunie 2016, Revista Biz a lansat studiul Top Social Brands 2016 în cadrul conferinței cu același nume. Pentru realizarea acestui top au fost analizate 150 de companii, dintre care 75 au fost incluse în clasamentul final. Mai jos e lista brandurilor din Top 10 și de ce cred eu că e util să fii la curent cu acest soi de clasament, dacă ești pasionat de online 🙂

Top Social Brands 2016 - Top 10

Coca-Cola Ro  sunt clar cei mai deschiși către rețelele sociale. Țin minte că anul trecut, la BizCamp, au avut un concurs pentru noi pe Periscope. Acum îi urmăresc și pe Snapchat unde sunt iarăși destul de activi.

Anyway

În analizarea brandurilor au fost luate în calcul toate tipurile de activităţi care pot fi desfăşurate pentru promovarea în social media: blog de companie / blog de brand, Campanii pe bloguri, Campanii cu videobloggeri, Pagină de Facebook / Campanii pe Facebook / Aplicaţii, Cont de Instagram, Cont de Twitter, Cont LinkedIn de companie, Proiecte speciale video, Site-uri de user-generated content, Cont Google+, Iniţiere sau susţinerea unor evenimente dedicate blogosferei sau mediilor sociale, Activităţi de customer care şi de recrutare prin intermediul social media, Acţiuni de endorsare a campaniilor din social media pe TV sau alte medii tradiţionale, Conturi pe alte reţele sociale – Snapchat, Tumblr, Periscope sau Flickr.

Toate brandurile din lista de mai sus sau din lista de aici sunt destul de cunoscute, au un buget extins pentru promovarea prin social media și beneficiază de know-how prețios de la agențiile cu care lucrează.

Poate compania micuță pentru care lucrezi nu are atâția bani și poate că nici nu au ca prioritate să se promoveze acolo, ci vor doar să fie pe facebook. Oricare ar fi motivația și strategia lor, poți lua la puricat brandurile din listele astea, să le dai follow peste tot și să le analizezi modul de comunicare. Sunt convinsă că poți fura niște idei pe care le poți adapta apoi pentru conturile tale 🙂

Spor la treabă!

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.