The Way Back 

Printre alții, cu Dragoș Bucur, Alexandru Potocean și Collin Farrell, sub instrucțiunile lui Peter Weir. Am dat peste el din greșeală, însă n-am regretat o secundă. Povestea fugii lor din lagărul siberian te ține cu sufletul la gură pentru 2 ore și puțin. Regreți cumva moartea fiecăruia dintre fugari, deși nu este scoasă în evidență prea mult istoria personală a niciunuia dintre ei. Mai degrabă este scoasă în evidență Istoria în sine și rezultatele politicii comuniste în Europa de Est din perioada interbelică. Totul capătă o urmă mai emoțională când intră pe peliculă personajul feminin și încearcă să descoase de la ei câte ceva. Pentru bărbați este totul despre supraviețuire după fuga din lagăr, nu despre prietenie. Singura componentă personală constantă este legată de Janosz, care apare la începutul filmului trădat de soția sa, iar la final – bătrân, bătând la ușa soției sale.

Mi-a plăcut mult rolul lui Dragoș Bucur de funny guy pentru că mi s-a părut că reflectă foarte bine felul de-a fi al românilor, care fac haz de necaz oricând. Suficient, deja am dat prea multe detalii. Uitați-vă la trailer și apoi să vedeti și filmul! 🙂

 

Magic in the Moonlight

Printre alții, cu Emma Stone și Collin Firth, cu instrucțiunile de la Woody Allen. Un film liniștit care te invită să participi activ și să observi fiecare truc făcut de personaje, să descoperi unde greșesc, unde dispare magia lor. Finalul a fost cumva diferit, însă nu neașteptat. Este încă o dovadă că puterea feminină asupra bărbaților este imensă și că poți face orice îți pui în cap. De asemenea, îți dai seama de câți prieteni ai sau nu atunci când ai o carieră impresionantă și cât de mult mai faci ceea ce faci din plăcere de la un punct încolo.

Poate că are un vibe mai lejer decât cel de mai sus, însă Woody Allen construiești totul astfel încât să te uiți puțin în oglindă la sfârșit.

Enjoy them!

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.