În încercarea mea de a fi o mătușă cool, mi-am luat nepoata de 8 ani la teatru. Teatru Național din București, nu mai puțin. O piesă de teatru interactivă, unde copiii devin personaje din poveste, organizată de Teatru Național pentru Copii prin actorul Marian Râlea.
Povestea la care am participat a fost Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte. Toți copiii (4-10 ani) sunt chemați în față, și încep să danseze pe melodii clasice de copii, alături de Marian Râlea (Magicianul, povestitorul), Florin Pârvu (Clovnul), și Adina Cristescu (Buna Poveștilor). Copiii sunt provocați să devină împărați, împărătese, prinț sau ajutoare, să-și spună replica, și să joace un rol. A fost amuzant că în piesa asta, băiatul (împăratul) trebuia să pupe mâna fetei (împărătesei), și mulți se eschivau sau chiar refuzau, până când s-a ajuns la un compromis ca măcar să nu ne lase într-un genunchi.
Atât eu, cât și adulții de pe scaune, eram fascinați de Magician, de poveste, de piesa interactivă. Când eram mică și mergeam la teatru la Sala de Spectacole din Tecuci, nu aveam voie să suflăm din scaune. Bine, nici mulți dintre părinții de azi nu mai stau în scaune, vin cât mai aproape de scenă să-și filmeze/pozeze copiii.
În schimb, mulți dintre copiii de pe scenă: 1) nu știu poveștile românești, au crescut cu cele de la Disney; 2) ca interacțiune, au crescut cu agitația de la Gașca Zurli, unde sunt mulți animatori, multă gălăgie și mișcare continuă. Răbdarea lor e destul de mică, așa că ajung să se plictisească rapid. Dar măcar am plecat fredonând Eu pot eu sunt magician.
Partea simpatică este că, pe timp de vară, acțiunea se desfășoară în aer liber, în amfiteatru. Poveștile se schimbă, luna asta pare să fie Prâslea cel Voinic și merele de aur. Detalii complete pe pagina evenimentului. Prețul unui bilet este de 20 lei/persoană.
0 Comments