Zilele astea m-am tot gândit la perioada când eram gimnaziu si mi-am amintit de profa de sport. Era una dintre cele mai mișto din oraș pentru că făcea mișcare cu noi, ne învăța să gândim sănătos. De la ea am auzit prima dată că în lunile cu R (adică septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie, martie, aprilie) trebuie să luăm suplimente alimentare sub formă de Vitamine, Calciu, Zinc. De atunci, în fiecare toamnă pentru vreo câțiva ani buni, îmi propuneam să iau pastile pentru a-mi întări imunitatea. Niciodată nu mi-a ieșit.

Mai bine, cred acum. Primăvara trecută am văzut un reportaj la emisiunea În Premieră care m-a lăsat mască. Nu mi-a venit să cred cât de… jigodii sunt unii oameni, de se joacă cu viața altora atât de inconștient.

12plante.ro

12plante.ro

Oricum suntem o țară fericită, chiar dacă în curs de dezvoltare de vreo 20 de ani. În țările sub-dezvoltate oameni mor pentru că organismul lor nu pot lupta la nesfârșit fără un ajutor extra, de care nu beneficiază, de cele mai multe ori. Pe de altă parte, în țările supra-dezvoltate, oamenii și-au obișnuit organismul cu pastile și antibiotice, iar atunci când corpul lor dă de ceva mai rău, nu se descurcă pentru că nu este obișnuit să lupte. Noi mai tinem seama și de rețetele bunicilor și reușim să menținem un echilibru.

Tare fericită am fost să citesc de curând despre capsulele 12 plante. Se pare că sunt niște pastile care conțin din 12 plante: salcie, tei argintiu, mesteacăn pufos, migdal,  coacăz negru, magnolie, ghimbir, soc, urzică, orz verde, stejar, gingko biloba. Ce-i drept, a fost un plus de convingere și faptul că îi face Carmen Brumă reclamă.

Se spune că “la pomul lăudat să nu te duci cu sacul”, dar cred că uneori trebuie să privim dincolo de rezultatele aparente și să profităm de natura care ne înconjoară cât mai putem, căci viitorul legumelor și fructelor modificate genetic nu sună bine deloc.

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.