Sunt consumatorul ideal pentru multe companii pentru că reclamele și campaniile brandurilor mă convertesc destul de ușor. Asta chiar dacă știu oleacă de marketing lucrând în domeniu și-mi dau seama de cât de consumatoarea sunt :)) Cu toate acestea, devin oricând ambasador voluntar pentru KFC, Banca Transilvania sau Pepsi.

În altă ordine de idei, în perioada asta se întâmplă niște campanii mișto:

KFC ne întreabă dacă avem curaj să fim pe bune cu site-ul be-real.ro și tricourile pe care le primești gratuit și cu care poți participa apoi la concursul organizat tot de ei.

kfc-be-real

Hai sa nu ne mai luam asa in serios
Noi credem ca e mai tare sa fii pe bune pe social media

De ce-mi place: știm cu toții că pe net pozăm ca niște ființe extraordinare, de succes și cu o viață perfectă când de fapt – oameni suntem cu toții. Sunt curioasă să văd ce tricou ar purta KFC dacă ar fi persoană 🙂


 

Banca Transilvania + meciuri importante disputate la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca = Big Love 💖 Spre exemplu, pentru meciul de baschet feminin din 20 februarie România – Turcia s-a plecat de la Scrisoarea a IIIa, cu care am crescut cu toții probabil, și s-a ajuns la aceste imagini. Apoi, au cerut idei și de la fanii paginii și așa avem crowdsource content.

BT-meci-ro-trBT-clienti


Pepsi apelează tot la conștiința colectivă și la cum am crescut (generația mea mai puțin, generațiile din urmă mai mult) cu sticla de Pepsi în ultimii 50 de ani, de când a apărut pe litoralul românesc sau la Cluj-Napoca. Asta + ideea de micro-moments rezultă iarăși Big Love și o campanie foarte șmecheră.

Sigur, sunt branduri mari care lucrează cu agenții responsabile de aceste campanii. Asta nu face organizațiile mai puțin de admirat pentru diferențiere, iar campaniile mai puțin material de studiu de caz.

Vouă ce branduri vă mai atrag atenția?

foto de pe pixabay.com, screenshots de pe paginile de facebook

Share Button

2 Comments

Luiza · April 13, 2016 at 12:04 am

Nu ai zis nimic de uaiuai…

    Gabriela · April 13, 2016 at 10:04 am

    Pot face multe liste cu part2, 3, 4…

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.