Mi-am redescoperit iubirea pentru mare în urmă cu vreo 5 ani. Sunt o zodie de apă, era inevitabil. De atunci am făcut tot ce am putut să ajung cel puțin o dată pe an la mare. Nu mi-a ieșit mereu.

Anul trecut m-am atașat de Eforie Nord. Da, este o stațiune pentru familii mai mult. Nu, nu are viața de noapte cu care se laudă Costineștiul sau Vama Veche, dar ai unde să te distrezi.

Îmi place Eforie Nord pentru că acolo este cea mai curată apă peste care am dat eu pe litoralul românesc. Cu toată furtuna din ultimele zile, doar valurile s-au mai înălțat, dar apa este la fel de curată.

http://www.facebook.com/GabrielaDeleanuPhotography

http://www.facebook.com/GabrielaDeleanuPhotography

Nu pot spune același lucru și despre Costinești. Apa era… jegoasă, mizerabilă. Nu înțeleg cum puteau face turiștii baie acolo. Desigur, chestii în apă sunt peste tot, dar parcă ai mai multă încredere când poți vedea fundul mării când trec valurile.

Că tot am zis despre Costinești: am văzut o groază de copii sub 10 ani, veniți cu părinții. Bănuiesc că e drăguț ca părinții să încerce să-și retrăiască tinerețea și să-și amintească de tinerețe, dar nici Costineștiul nu mai e ce-a fost (cum nici Vama nu mai e, de altfel).

Și pentru că trec de la una la alta: ne-a fost atrasă atenția că erau foarte mulți copii grași. Apoi am văzut și restul familiei, veniseră la pachet în aceeași mărime. Curând vom ajunge ca americanii.

Costineștiul va fi special pentru mine atât timp cât va exista White Horse. Sunt destule amintiri frumoase de acolo și se adaugă altele de al an la an. Pentru Vama Veche nu știu dacă mai am răbdare să suport toți pokemonii care se vor a fi ‘roacheri’. (Am avut o experiență în tren cu niște puști de 13-15 ani și nu-mi mai trebuie.) Eforie Nord, în schimb, va rămâne aproape de inima mea pentru apa curată și pentru plaja chill.

Din categoria ce se poartă: am orbit de la atâtea haine în culorile alea fosforescente, mi s-a făcut rău de la mirosul de alune prăjite, alune în coajă, alune cu caramel, alune cu orice.

Voi pe unde mergeți la mare, la noi, la vecini sau mai departe?

Share Button

1 Comment

Razvan · December 9, 2013 at 8:24 pm

Peste drum, avand in vedere ca stau la 10 minute de mare daca-o iau ecvestru.

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.