Se spune că pentru a te apropia de comunitatea ta de pe blog, este recomandat să scrii ca și cum le-ai vorbi direct. Ei bine, pentru că în viața reală nu reușesc să eman atât de mult zen, liniște și pace după cum pare aici, încep seria de critici și haterăli.

1. Elefant.ro

Comunicarea între Elefant.ro și firma de curierat (Fan Curier) în acest caz, este minunată și lipsește cu desăvârșire. Context: pierd timpul pe site-ul lor, adaug produse în coș, uit că sunt logată și apăs din greșeală Trimite comanda în loc de Vezi coșul de cumpărături, primesc email de confirmare a comenzii unde scria că pentru orice informație îi pot suna sau trimite reply la emailul respectiv. Le scriu că-mi doresc modificarea sau anularea comenzii, primesc Delivery Error, deci adresa nu e bună; îi sun și le spun că vreau să-mi fie anulată comanda, mi-este anulată. A doua zi, sâmbătă de dimineața, am primit sms de la Fan Curier și sunt anunțată că voi primi coletul în cursul zilei. Sun la Elefant.ro, domnișoara îmi spune că probabil nu ajunsese în timp util notificarea dintr-o parte în alta, să refuz coletul că nu-i problemă. Luni sunt sunată din partea FanCurier, legat de același colet – se pare că ei nu primiseră nicio notificare de anulare a comenzii din partea Elefant.ro – le-am zis că nu mai vreau.

De reținut: Elefant.ro are un serviciu de relații cu clienții foarte slab, le pasă doar de vânzări (știu, profitul e important) și periodic și-o iau de la clienți.*

2. Irina Păcurariu

Prezentatoarea Galei Bun de Tipar a fost Irina Păcurariu, jurnalist de la TVR, care se pare că prezintă Gala de ceva timp încoace. Una este să lucrezi în televiziune și să interacționezi cu publicul prin sticlă, alta e să-l ai în fața ta. Una este să citește de pe prompter, alta din foi. Doamna Păcurariu n-a știut cum să citească Bookaholic (unul dintre partenerii media ai evenimentului), ba chiar i-a asemuit cu alcoolic, scuzându-se că nu e de acord cu aceste englezisme. Nu ne interesa pe noi cu ce este de acord, trebuia să-și pregătească discursul pentru eveniment și să știe să citească – mai ales numele partenerilor! Chiar și cu această greșeală în programul serii, dumneaei a ținut sa-l corecteze pe reprezentantul Institului Ceh când citea greoi în limba română.

De reținut: Nu contează cine ești și ce experiență ai, te pregătești pentru orice sarcină ai de îndeplinit și-i tratezi cu respect pe ceilalți.

3. Facebook și Nepal

Ați văzut cu toții câți dintre prietenii virtuali de pe facebook au anunțat că sunt safe după cutremurul din Nepal și am luat cu toții la mișto chestia asta. Însă peste jumătate de an, la conferințe vom auzi despre cât de mult ne ajută social media în relațiile personale cu ceilalți oameni chiar și in real life și cât de minunat este Mark și al lui facebook că vine în ajutorul oamenilor și îi face mai fericiți. Dar nu au făcut un amărât de geo-target!

De reținut: E bine că vrei să faci bine, numai să te asiguri că de binele acela se folosește cel pe care vrei să-l ajuți.

* – voi face un studiu de caz asupra situațiilor în care Elefant.ro a avut probleme de comunicare

sursă foto: https://unsplash.com/grid

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.