Cred că una dintre formulările pe care urăsc cel mai mult să le aud, este cea la reflexiv: “să facă primăria!” “să facă facultatea!” “să facă asls-ul! (sau altă organizație)”. Ca o reminiscență din comunism și noi, născuți și crescuți după ’90 cerem altora să rezolve toate problemele. Nu știm cum să reacționăm spre binele comun și căutăm doar să ne fie bine nouă.

În facultatea mea – Limbi și Literaturi Străine – care este cea mai mare facultate din prestigioasa Universitatea din București, studenții nu au unde să stea în timpul pauzelor sau ferestrelor dintre cursuri. Pe holuri există câteva scaune lângă un amfiteatru, o bancă într-un alt capăt de hol și în rest, ne tocim blugii pe treptele facultății. Lucru total lipsit de igienă, de altfel. Și mai încurcă și circulația între etaje. Dacă ai ghinion și mai ești și fumător, stai fie în fața facultății si încurci circulația, fie te duci din timp și prinzi loc pe banca de la locul de fumat.

Unde vreau eu să ajung: trebuie să facem ceva! Un spațiu colorat, liber, unde fiecare poate sta de vorbă cu colegii sau poate repeta pentru un curs. Gratuit, fără să plătească pentru o apă plată sau pentru abonamentul de la bibliotecă.

gabrieladeleanu.ro

Am început treaba: am vorbit la Decanat, avem tot sprijinul, atâta timp cât este safe. Ca să scăpăm ieftin, folosim și materiale reciclabile: facem taburete din peturi și scrumiere din doze de suc. Iar din materiale textile, îmbrăcăm copacii colorat! Locul special va fi în curtea interioară din Pitar Moș.

gabrieladeleanu.ro

Multă muncă nu prea este la mijloc, e mai mult distracție. Sau cel puțin așa mi se pare mie, că faci un lucru fain pentru tine și colegii tăi, cunoști oameni noi și înveți cum să refolosești diverse materiale. Sau poate ne înveți tu pe noi ceva.

Trebuie să profităm cât mai putem de vremea frumoasă, să stăm cât mai mult pe-afară. Sunt curioasă câți dintre colegii din facultate vor să vină în ultimul weekend din septembrie să ne ajute să facem ceva pentru noi toți!

Share Button

3 Comments

Marius · September 16, 2013 at 3:31 pm

Finally!!!!! Desi cred ca vroiai sa spui “conjunctiv” in loc de “reflexiv”!

    gabriela · September 16, 2013 at 4:43 pm

    Ziceam de “se”, nu de “să” 😛

personal blog & photo gallery | Candidez pentru președenția ASLS · December 12, 2013 at 10:57 am

[…] învățat să iau inițiativă atunci când voiam o schimbare (cum a fost amenajarea locului de fumat sau conferința […]

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.