Contează mult să ai o atitudine pozitivă și să fii optimist, că doar v-am spus povestea cu răceala. Însă contează mult să fii și realist, iar atunci când simți că organismul tău reacționează altfel decât de obicei, să te duci să-ți faci niște verificări.

Eu am crezut mereu că sunt sănătoasă tun, chiar mă mândream cu asta. Însă am mers să-mi fac niște verificări pentru acneea care mă chinuie de atâta timp, și am aflat că am alte probleme. Nu prea grave, dar există.

Camelia, verișoara unui prieten s-a trezit cu vânătăi pe braț și-și învinuia prietenul că o ciupește prea tare. În final a fost diagnosticata cu Leucemie Acuta Mieloblastica. Îi puteți citi povestea aici, poate o puteți ajuta cumva.

O altă prietenă a mers la un control de rutină de ORL și a descoperit că are niște lipomi pe cerul gurii, simptom al HPV.

Știu că în familiile noastre nu am fost învățați să apelăm la medici pentru orice durere de cap, ci mai degrabă să luăm de capul nostru aspirină sau codamin. Din păcate însă, noi nu avem de unde să știm ce simptom este de fapt acea durere de cap – o fi doar pentru că nu ai mâncat în ziua respectivă sau… poate anticipa o tumoare cerebrală.

***

De aceea vă invit joi, de la ora 16.00, la Casa de Cultură a Studenților (de lângă Silver Church) la conferința care încheie Campania de Prevenire a Cancerului de Col Uterin.

Din partea clinicii Marie Stopes International România, unul dintre partenerii oficiali ai evenimentului, le vor vorbi studentelor: Dr. Cristina Pica – medic cu specializare în planificare familială și contraceptie și Psihologul – Mihaela Iordache, cu specializare în consiliere individuală, cuplu și relatională, consiliere de carieră și evaluare profesională. De asemenea din partea Y-PEER International, Ana Rizescu va vorbi despre drepturile sexuale și reproductive ale femeii, despre anonimitatea și importanța testului Babeș-Pap.

Participantele la eveniment se vor mai bucura și de asigurarea a 400 de teste prin bunăvoința clinicii Marie Stopes International. De asemenea, vor mai fi premii și suprize din partea Love Plus, Tienda, Avon, Lady Anion, Aroma Armony, Gina Nedelcu Make-up Artist, CardioMix Fitness Anti-Aging Concept by Mihai Dragomir

Imaginea evenimentului este reprezentată de Mioara Roman și de cântăreața Leticia.

Ziua se va termina cu o petrecere în Club Purple, unde vor cânta Marian Vasilescu și Danny D. Puteți intra in posesia invitației la conferință.

Share Button

2 Comments

dojo · March 16, 2013 at 12:06 pm

Cacerul de col se poate evita destul de usor, daca te tii de controlul anual macar. Un papanicolau si un ochi aruncat de ginecolog pe col si esti gata sa prinzi orice ‘surpriza’ din start. Eu chiar m-am trezit cu o displazie (o formatiune ‘suspecta’) si am rezolvat-o. Daca lasi sa treaca prea mult timp intre aceste consulturi, te trezesti cand e prea tarziu.

Este plin de ginecologi excelenti, chiar nu mai e o problema.

    gabriela · March 16, 2013 at 11:12 pm

    Singura problemă ar fi dezinteresul și neinformarea. De aici și invitația la conferință, unde doctorii ies din cabinet și vin să explice.

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.