Viața în cartierul Bucureștii Noi devine tot mai interesantă și activă. Voi păstra pentru un alt articol părerile despre cartier, azi aș vrea să scriu despre acest spațiu de joacă în mijlocul orașului – Romexpo. Pentru mine este ușor de ajuns acolo fie cu tramvaiul 3 (care trece de 2 ori pe oră), fie cu picioarele proprii în 20 minute.

Cunoaștem Romexpo pentru concerte, festivalurile de carte (Gaudeamus, Bookfest), pentru evenimentele de street food și multe alte pasiuni, pentru cel mai mare centru de vaccinare covid 🙂

Puțin istoric

Pavilionul Central – Cupola – a fost prima construcție din complex și a fost inaugurată în 1962. Da, are 60 de ani și arată mai modern decât multe clădiri construite în ultimii 20 de ani. De-a lungul anilor a trecut prin mai multe etape, nu vă voi plictisi cu detalii, dar a rămas la Camera de Comerț și Industrie a României. Cert este că și-a păstrat rolul principal, cel de spațiu expozițional.

Romexpo în zilele noastre

Pavilionul Central era legat de piața din capătul Șoselei Kiseleff printr-o esplanadă largă, mărginită de spații verzi. Probabil una dintre imaginile mele preferate din București. Dar dacă te întorci…

Celelalte pavilioane, mai mici și mai mari, sunt închiriate altora. Găsești în curtea spațiului: cluburi, platouri de televiziune, karting, sală de sport. De toate. Și-mi place ideea super mult.

Am fost la Aerosquash, au terenuri de squash și badminton. Foarte mișto spațiul, modern, curat.

Am fost la Hype Arena, un loc pentru copii de toate vârstele: trambuline, arcade games, VR, de toate.

Acolo am fost și pentru vaccin.

Ba chiar am ajuns o dată și în platoul de la Antena, să fiu în public la iumor.

Încerc să explic că m-am plimbat prin curtea aia de câteva ori, cu diverse ocazii. Și e degradantă. Cimentul de pe jos e crăpat, gardurile de plasă sunt rupte sau te trezești cu porți aiurea. Sunt gunoaie aruncate prin colțuri de grădini (gen scaune de plastic). Neglijență completă. Încă un loc care supraviețuiește pe faima de altă dată. Și pe baza faptului că nu ai un alt loc atât de încăpător în București.

E foarte faină senzația asta să ajungi într-o curte și să-ți alegi distracția. Ce să mai facem în București pe lângă mersul în parcuri și malluri? Spațiul de la Romexpo chiar are potențialul de a fi un super centru de activități.

Romexpo în viitor

Om trăi și om vedea. Știrile din toamnă anunțau că proprietarii ar avea în plan reconfigurarea spațiului. Asta include, pe lângă parc acvatic și muzeu, și clădiri și hoteluri. Poate e nevoie de o curățenie de genul, este clar că în situația actuală nu poate fi întreținut. Ce știu eu, o fi lăsat intenționat de izbeliște. Deși îmi imaginez că sunt angajați care merg periodic acolo, nu îi deranjează nimic?

Doar să vedem ce ne aduce viitorul. Dacă va fi făcut ceva și pentru folosul comunității. Sau vom avea și mai multe blocuri cu locuințe la suprapreț.

sursă foto

Share Button
Categories: BLOG

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.