Cred că ne mințim singuri că roboții nu ne pot prelua viețile, iar componenta umană va fi mereu mai importantă decât niște algoritmi. Chiar dacă pe IG multe conturi de succes sunt bots-based, cu engagement tot de la bots 🙂 Dar în fine, nu intrăm în zona aceea. Doar că s-a întâmplat ca în ultimele săptămâni să dau de două lucruri axate pe aceeași idee: atunci când roboții vor dori să conducă lumea, acțiunile umane ne vor salva. Deși nu cred că dacă se va ajunge la asta, ni se va permite atâta libertate. Right, Google?

Am fost la musicalul We Will Rock You de la Sala Palatului. Povestea are loc peste câteva zeci de ani, când toată muzica este creată electronic, iar instrumentele muzicale sunt interzise. Doar boemii și visătorii mai simt ceva ascuns în adâncul sufletului pentru muzica rock’n’roll, deși nu au prins. Toate regulile împotriva creativității sunt date la o parte după ce personajul principal redescoperă chitara electrică.

Spectacolul este foarte fain, se vede efortul unor profesioniști (Răzvan Mazilu este și regizor, și creatorul costumelor), muzica este bine adaptată la cultura noastră, Loredana nu fură showul. a mai fi în noiembrie, ia-ți bilet din timp.

KFC are filosofia de brand cu Fii pe bune, nu perfect!, și a lansat un nou serial în această direcție. O distopie în care oamenii, sătui de decizii proaste, dezvoltă o tehnologie care ia decizii pentru ei – R.A.D.U. (Random Assignment Directive Unit). Cu toate că viața personajului nostru a fost dictată de acest RADU, ea iese din sistem când întâlnește un tip rebel care o provoacă să ia decizii singură, să creadă în destin. Iar în cele din urmă, algoritmul spune că rolul său poate fi să ghideze, nu să dicteze.

Toată seria este disponibilă pe YouTube.

Poate o fi doar un trend, sau poate e o modalitate să ne obișnuim cu roboții din viețile noastre. Decizia e la noi. Eu sunt doar entuziasmată să văd ce se va întâmpla. Ce vom face cu tot timpul liber pe care-l vom avea pentru a ne gândi la lucruri complexe, în timp ce roboții rezolvă treburile simple.

Photo by Katarzyna Pe on Unsplash

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.