Suntem la sfârșit de mai, iar dacă pătrățele încă nu se arată pe abdomen, înseamnă că nu ne-am ținut de ”din ianuarie mă apuc de sală”. Ce mai avem pe lista aia de făcut în 2017?

Chiar cred că în viață e ca la job – dacă îți pui niște obiective susținute de niște taskuri precise, ajung la rezultatele alea care m-ar face mai fericită. Da, zic fericită, pentru că ăsta e țelul nostru final, susținut la rândul lui de lucruri lumești – un job mai bun, o locuință mai confortabilă, vacanțe în locuri ascunse.

Așa că aș încerca mai mulți pași să conștientizez unde sunt și ce fac, și cum mă ajută asta să îmi ating obiectivele. Mai întâi aș scrie pe hârtie cum mă simt eu după aproape jumătate de an

Mă simt bine la job, nu apuc să mă plictisesc. Am parte de susținerea colegilor să mai cresc, nu am cum să mă blazez prea curând. 

… și tot așa. Scrie orice-ți vine în minte legat de cum te simți tu în partea profesională și în cea personală.

Apoi, aș încerca un exercițiu descoperit la serviciu: Start – Stop – Continue. Faci o listă cu lucrurile pe care ai vrea să începi să le faci (să gătesc mai bine), să nu le mai faci (să nu mai cheltuiesc banii pe covrigi și gustărele) și pe care ai vrea să continui să le faci (e foarte bine fără notificări pe telefon).

Bun, iar acum luăm lista cu planuri de făcut anul ăsta, punem alături ce am scris despre cum ne simțim și lângă e treaba cu Start Stop Continue. Ne uităm cu atenție și vedem ce respectăm din lista inițială și ne face să ne simțim bine sau nu (vreau să am o viață mai socială > ies mai des în oraș > rămân fără bani mult mai repede). Apoi te mai gândești dacă chiar te mai interesează toate alea de pe listă (nu te mai motivează să înveți chineza pentru că te-a părăsit prietena pasionată de China) – renunță la ele fără regrete. În cele din urmă, vezi care sunt pașii următori pentru a-ți continua planurile și a fi încântat la sfârșit de Q4 an.

Toți pașii ăștia descriu un proces foarte personal și individual. E bine să discuți cu alții din casă, mai ales dacă împărțiți bugetul și activitățile. Sau poate doar casa, însă nu le-ar conveni că vrei să refaci tu balconul.

Uite, eu am lăsat deoparte înotul din motive de lene și nu mă face să mă simt bine, chiar voiam să pot înota (sau sta în apă fără teamă) vara asta. Dar sper să mă mobilizez și să reîncep. Tu cum stai cu 2017 resolutions?

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.