Până anul ăsta, ideea de a face ceva special de Revelion mi se părea o extravaganță de-a dreaptul. Ani de-a rândul mă vedeam cu prietenii la cineva acasă sau la o cabană, cu cheltuieli minime și distracție maximă.

Cu toate acestea, anul 2020 m-a găsit în Roma, că zilele alea libere trebuiau folosite productiv cu o călătorie.

Am căutat o destinație ieftină, unde să fie mai cald decât în România. Puncte în plus pentru că a fost o destinație deja vizitată de cei din grup, astfel încât nimeni nu a fost stresat să viziteze ceva anume.

Roma în decembrie

Sudul Europei sună ca și cum ar fi cald tot timpul, dar nu e chiar așa. Cel puțin nu după toate schimbările meteo, care au făcut ca iernile să fie mai blânde și pe la noi. Deși zilele au fost cu soare și ne-am încălzit natural, serile erau răcoroase bine.

Prima dată am văzut Roma la început de decembrie, uite aici articolul, cu o poză similară 🙂

Am plecat fix pentru Revelion, planul a fost să mâncăm mult, să plimbăm pastele până găsim gelato, și să sărbătorim Revelionul în zona Circo Massimo, unde s-a desfășurat La Festa di Roma.

Revelion în Roma

Dacă vrei un oraș în care Revelionul se sărbătorește cu adevărat, cam ca la noi, alege Roma fără rețineri. Nu vei fi singura persoană, orașul este plin de turiști și în această perioadă. Organizatorii petrecerii La Festa di Roma mulțumesc celor 300.000 de vizitatori pentru prezență. Orașul rămâne unul aglomerat.

La Festa di Roma este un cumul de evenimente adunate în 24 de ore, cu concerte, street food, instalații luminoase și baruri, în zona Circo Massimo. La miezul nopții au fost artificii timide și mulți oameni în stradă.

Financiar, nu îți marchează bugetul. Cafeaua rămâne 0.8-1 euro, la restaurante poate că prețurile cresc cu 1-2 euro per preparat, dar rămân prețuri accesibile. În medie și fără rețineri de la nicio poftă, am cheltuit cam 15 euro de persoană la masă. Cam asta a fost cheltuiala principală, pentru că nu am vizitat nimic care să ceară bilet.

Că am zis de restaurante – marea temere a noastră și marea minciună a altora a fost despre locurile pe care nu le vom găsi deschise. Slavă banilor, turiștii sunt mai importanți decât dolce far niente al lor. Am găsit locuri de mâncat și pe 31 decembrie, și pe 1 ianuarie.

Locuri cu mâncare bună în Roma

Zona Trastevere rămâne cu siguranță preferata mea, acolo găsești mâncare bună, atmosferă degajată și multă artă stradală. Uite câteva dintre locurile în care am ajuns:

În anii următori sper să ajung pe bune într-un loc cald de Revelion. Unde pe lumea crezi că e super fain să prinzi artificiile de Revelion?

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.