Am ales un titlu serios, unul care poate nu descrie atât de bine ce vreau să scriu mai departe. Este vorba despre responsabilitățile fiecăruia în legăturile cu societatea.

Tinerii născuți în democrație condamnă comunismul fără să-l înțeleagă și îi atribuie unui om cu principii dure cuvântul ‘comunist’ fără să știe că în esență și el are sămânță de om comunist.

http://badpitch.blogspot.ro

Sunt convinsă că noi nu știm încă să ne exprimăm dorințele și nu am priceput că noi trebuie să alegem pentru noi, că nu  mai este un singur partid, că nu trebuie să ne plângem doar atunci când problema este gravă.

În contextul actual, vorbesc despre colegii mei de facultate, care își amintesc de asociația care îi reprezintă doar când sunt aproape de exmatriculare, și de reprezentanții în Consiliu/Senatul Studențesc doar atunci când taxele se măresc.

La alegerile studențești de anul trecut au fost în jur de 150 de voturi, în condițiile în care sunt în jur de 4000 de studenți în facultate. Miserupism? Nepăsare? Indiferență? Voi să-mi spuneți.

Îi găseam amuzanți pe adolescenții americani din filmele hollywoodiene, care se strofocă să își facă campanii, sa câștige locul de șef de clasă/reprezentant de an sau mai știu eu ce. Pliante, calendare, insigne, petreceri, tot ce vreți, numai voturi să primească. Ulterior am realizat că ei aveau foarte multe de învățat din poziția respectivă și în plus, dă bine mai departe la facultăți și angajatori spiritul de lider concretizat.

***

De mâine începe perioada de depunere a candidaturilor pentru reprezentanții de secție în Facultatea de Limbi și Literaturi Străine. Sinceră să fiu, nu am așteptări prea mari. Poate doar cei din anul întâi să fie mai curioși. Mai multe, pe limbi-straine.ro

Share Button

3 Comments

Sorin · October 21, 2012 at 9:52 pm

Te-ai gandit ca poate aceste asociatii nu sunt competente sa exprime un punct de vedere corect si coerent in afara masei de studenti confuzi? Si poate din cauza campaniilor “flower power” pierd esenta reprezentarii acestor studenti pe care ii acuzi de “miserupism”?

Mie mi se pare mult mai logic sa se uneasca studentii impotriva unor abuzuri decat sa participe la campanii inutile. De fapt, sociologic si chiar politologic vorbind, aceasta este esenta reprezentarii: apararea drepturilor si, de asemenea, mai mult bine pentru acei electori.

    gabriela · October 21, 2012 at 10:15 pm

    În aceste asociații se implică voluntar tot studenți. Ai punctat foarte bine că studenții sunt confuzi, însă doresc să accentuez că ei nici nu încearcă să se ‘lumineze’. De ce trebuie să se ajungă la acțiuni împotriva abuzurilor când le putem evita?

personal blog & photo gallery | Despre protestele studenților senatori de la UB · December 8, 2013 at 1:37 am

[…] odată. Nici nu mai sunt câți au fost odată (numai în FLLS sunt aproape 4000 de studenți). La alegerile pentru reprezentanți de anul trecut, am spam-at câteva ore să reușim să atingem pragul de 10% de voturi. Tot membrii […]

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.