Se întâmpla în urmă cu vreo 3 ani, să mă plimb prin centrul Bucureștiului cu o prietenă. Ne-a oprit un străin pe stradă și ne-a întrebat dacă acolo e Piața Universității. Încântată că știu răspunsul, i-am răspuns că da cu entuziasm. Apoi ne-a rugat să îi spunem mai multe despre revoluție și protestele din ’90. În momentul acela îmi venea să intru în pământ de rușine, pentru că nu știam ce să îi spun.

Deși majoritatea televiziunilor ne prezintă an de an ce s-a întâmplat în perioada ’89-’90, mai nimeni nu știe să zică ce s-a întâmplat. Bine, poate în afară de azi în Timișoara, mâine-n toată țara.

***

Eu am crescut în Moldova (noastră) și nu prea am fost crescută în spirit revoluționar și-mi pare tare rău. În ultima perioadă am cunoscut câteva persoane din Timișoara, Arad și Cluj, iar toți au o mentalitate diferită, își conștientizează rolul pe care îl au în societatea asta.

***

Tot în ultima perioadă am cunoscut câteva persoane datorită cărora am înțeles că studenția nu înseamnă neapărat numai distracție și facultate. Studenții reprezintă noua generație, dacă ei se opun și acționează împotriva neregulilor, atunci viitorul societății noastre va putea fi îmbunătățit. În schimb, am fost învățați să fim impasibili la ce ni se întâmplă, să ne bucurăm că nu e mai rău și să nu acționăm.

***

În urmă cu 23 de ani, pe vremea, niște foarte mulți studenți luptau pentru libertatea lor și a noastră. Ei au înțeles că ei erau schimbarea. Vă invit să vă răpiți o oră din timpul vostru și să vă uitați la filmul de mai jos. Poate vă va schimba puțin ideea despre responsabilitatea de a fi student.

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.